içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

GÜÇLÜ OLMANIN YOLUNU BULDUM

Bizim ülkede güçlü olmanın yolu, kalabalık olduğunu ispatlamaktan geçer. Bizim toplumumuzda, sizler gibi düşünen veya sizin düşüncenize yakın vede sizin öne süreceğiniz fikirlere uyacak insanlar bulmak kolaydır.


İnsanları bir araya getirip kalabalık bir STK görüntüsü verirsek, siyasetin ilgisini de çeker taleplerimizi kabul ettirebiliriz. Eğer gurubumuz büyür ve cemaat halini alırsa, vakıf kurup bina tahsisi de alırız. Belki de devlet kurumlarında, belediyelerde önemli mevkilere gurubumuzdan birilerini yerleştirebiliriz.
Bu faaliyet için ilk önce birkaç az düşünen ve az okumuş arkadaşlar bulup gurubu oluşturacağım. Bu guruba kişilerin katılması için sosyal medyada sayfalar açıp, arada bir toplantılar yapacağım.


Gurup arkadaşlarımın ve de katılımcıların mühendis, fizikçi veya kimyager gibi ilim ve bilgi sahibi olmalarını ilk önceleri tercih etmeyeceğim. Gazetecileri guruba daha sonra katacağım. Biraz araştırıp çok iyi hitabet yapan bir konuşmacıyı öne çıkarıp, toplantılarda konuşturacağım. Yani, az düşünenleri safımıza çekip beyinlerini kiralayacağım.


Toplumumuzu etkilemenin en önemli yollarından biri olarak; Toplantılarda konuşmacı olacak kişilerin, hadis ve sünnet üzerine bilgi verebilecek olması ve çok iyi ilahiyatçı olması gerekecek. Konferans verme konusunda elbet tarihçi de lazım. Kurtuluş savaşından veya Atatürk ile ilgili tarihi bilgilere fazla deyinmeden söyleşiler yapması uygun olacaktır. Orhun abidelerinden, Göktürklerden, Hun Türklerinden ve Atilla’dan, Musevi dinini kabul etmiş Hazar devletinden, selçukludan fazla bahsetmeden Osmanlı devletini anlatması, bizim oluşturacağımız cemaatte daha etkili olacaktır. Böylece kamuoyunda daha çok taraftarımız olacaktır. Belki de batılı emperyalist güçler, bazı vakıf ve derneklere verdikleri desteği bize de verecektir.


Kuracağım dernek veya vakfın ekonomisini oluşturmanın yolu var. Dünyanın en çok ajanının dolaştığı ülkemizde, elbet ajanlardan biri bizi bulur. A.B hibe fonlarından kaynak alarak veya yardım toplama kampanyaları yaparak bütçe oluşturulabilir. Toplanan ve dağıtılan yardımları  basın yoluyla duyurup arttırabiliriz. Belki de kamu yararı kararı çıkarır devlet yardımı alırız. Bütçemiz ve faaliyetlerimiz arttıkça  oluşturduğumuz yönetim kadrosuna huzur hakkı veya maaş verebiliriz, araçlar da tahsis edebiliriz.


Oluşturacağım birliğe henüz bir ad bulamadım. Amblemi Atilla’nın kılıcı mı olur, Selçuklu’nun kartalı mı olur, üç ok mu olur bir fikrim oluşmadı. Bu konuda okuyucuların fikrini alabilirsem sevinirim.
Hoşça kalın, derneksiz, vakıfsız ve cemaatsiz kalmayın.
Cengiz Savaşeri.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum