içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BIONTECH AŞISI BU KADAR ZARARLI MI?

Geçmiş yazılarımda yazdığım gibi Biontech aşısı şuan dünyada en güvenilir, en etkili, en az yan etkisi olan aşı, bundan hiç kimsenin aslında şüphesinin olmaması lazım. Ama gerek diğer aşı firmaları oluşabilecek ileriki durumlarda pay alabilmek için ve bizim gibi bazı ülkelerde ya başka aşıya angaje olduklarından ya da Biontech'i alamadıklarından dolayı halklarına ellerindeki aşıyı övmek için Biontech aşısını kötülemeye çalışıyorlar.


Aşılar genellikle yan etkilerini kısa zamanda gösterirler yani aşı ile ilgili bir problem varsa ki bu çok nadir de olsa olur, ana filaktik şok dediğimiz tarzda ani ölümler, kalp krizleri gibi sebeplerle biz çok nadir bu kişileri kaybedebiliriz, biontech aşısında sadece çok yaşlı birkaç kişide kalp krizi sonucu ölüm olmuş, ama bunun doğal bir ölüm mü yoksa aşıdan kaynaklı bir ölüm mü olduğu tam anlaşılamamış, genç yaşta bu tür etkisi ise hiç bildirilmemiştir.


12 yaşa kadar inen çalışmalar yapılan şu andaki tek aşıdır. Dünyada en çok yapılan ve en çok talep gören aşıdır. Vatandaşına önem veren ve bir an önce bu salgından en az kayıpla çıkmayı düşünen ülkeler Biontech'i kullanmışlardır.
Örnek olarak İsrail vatandaşlarının % 70'inin çok başarılı bir şekilde Biontech'le aşılamış ve salgından kurtulmuştur.
Örneğin Kanada tüm aşı firmalarından ki belli başlı dört firmadan nüfusuna yetecek aşının dört katını almış çok büyük ağırlıkla Biontech aşısını ülkesindeki vatandaşlara yapmış diğer aşıları başka ülkelere dağıtmaya karar vermiştir.
Örneğin İngiltere kendi ülkesinde aşı üretildiği halde Biontech'i ağırlıklı olarak kullanmış, salgını büyük hızla durdurmuştur. Almanya zaten başka hiç bir aşı almamış sadece Biontech kullanmış uzun denemelerden sonra buna karar vermiş ve büyük hızla uyguluyor.
Örneğin Amerika nüfusunun çok büyük kısmını o da önce dört aşı ile aşılamaya başlamış ama sonradan etkinliği en iyi olan Biontech'i tercih edip artık bu aşıdan başkasını kullanmama kararı almış. Keza hemen tüm Avrupa ülkeleri bu aşıyı çok büyük çoğunlukla kullanmaya başlamış, diğer aşıları geri kalmış ülkelere göndermeye başlamışlar.


Bizde ise Biontech'in 3. faz çalışmalarının çok büyük kısmı ülkemizde yapıldığı halde ve başındaki Uğur Şahin hocamız tüm ülkeye yetecek Biontech aşısını üstelik karsız 9 dolara vereceğini söylediği halde, bizim karar vericilerimiz Çin aşısı Sinovac'ı üstelik 12 dolardan almayı daha uygun gördüler ki bu aşı acil kullanım onayını Haziran başında yeni aldı, Biontech'ten 8 ay sonra… Sonra da bu olayı örtbas etmek için ellerindeki basın gücünü, trolleri, yalan yanlış hiç bir bilimsel yönü olmayan çalışmaları öne sürerek Biontech'i karalamaya başladılar çünkü niye Biontech aşısı olmuyoruz diyen benim gibi bir çok insan soruyordu kendilerine yandaş hocalarla da bu tezlerini doğrulatıp onların bilim insanı sıfatlarına da gölge düşürdüler. Ki bu durumdaki hocalarımı çok acıyorum. Sonra Çin firması çeşitli nedenlerle aşıyı vermeyince ortada kaldılar, o kadar kötüledikleri aslında en iyi olan Biontech firmasına tekrar gitmek zorunda kaldılar. Allahtan Uğur hoca anlayışlı. alicenap. ulusunu, bu iktidara rağmen seven birisi ki hemen aşıyı göndereceğini söyledi. bu sayede belki Eylül'e bu salgından hafiflemiş olarak kurtulacağız.


Şimdi sorun şu trollerin bunca kötülediği Biontech aşısını bunlara inanan yandaşa veya normal halka tekrar "bu aşı aslında çok iyidir, biz yanlış yaptık, bu aşıyı olmanızda sakınca yoktur"u söyleyebilmekte, tabi bu çok daha zor. Sen rant uğruna o kadar kötülediğin, dünyanın en iyi aşısını şimdi tekrar itibarını geri kazandır. Yaptıklarının cezasını inşallah bu millet yine aşı olmaktan vazgeçerek ödemez, eğer eski verileri bu troller silmezse korkarım en çok zararı bunlara inan zavallı halk görecek.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum