içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı, Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu öğrencileriyle biraraya geldi

Vali Ersin Yazıcı, Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu öğrencileriyle bir araya gelerek eğitimden spora, bilimden sanata kadar birçok konuda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Vali Yazıcı, Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu öğrencileriyle biraraya geldi

Vali Ersin Yazıcı, Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu öğrencileriyle bir araya gelerek eğitimden spora, bilimden sanata kadar birçok konuda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu öğrencileriyle söyleşide bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, Eğitimden spora, bilimden sanata kadar birçok konuda gençlerden gelen soruları yanıtladı. Programda Vali Yazıcı’ya Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan eşlik etti. Birçok farklı fakülteden ve birçok farklı ülkeden öğrencilerin katıldığı söyleşide Vali Yazıcı, gençlere hiçbir zorluk karşısında yılmamaları gerektiğinin altını çizdi. Özellikle kitap okumanın önemine değinerek mutlaka her gün kitap okuduğunu belirten Vali Yazıcı, gençlere hangi tür kitap olursa olsun okumaları gerektiğini vurguladı.

 

Hiçbir Zorluk Sizleri Yıldırmasın

Eğitim hayatı boyunca birçok güçlükle karşılaştığını aktaran Vali Yazıcı; “Eğitim hayatım boyunca birçok zorlukla ve güçlükle karşılaştım. Üniversiteye giderken hem çalıştım hem de okudum. Üniversitede aylık harcadığım paranın %70’ini kendim kazanıyordum. Ailem Düzce’nin bir köyünde yaşıyor. O dönemde ekonomik zorluklar yaşıyorduk. Ama hiçbir zaman zorluklar karşısında yılmadım. Her zaman hedeflerimi büyük tuttum. Üniversiteden mezun olunca bu zorluklar nedeniyle ailem bir an önce çalışmamı söyledi. Bir ilçede kaymakamlığa memur alındığını ve başvurmamı istediler. Ben buna karşı çıktım. Kaymakamlarla aynı bölümü bitirmiş biri olarak hedeflerimi her zaman büyük tuttum. Sonuç olarak bunun meyvesini topladım.” diye konuştu.

 

Ülkemizin Her Köşesi Cennet

Söyleşide birçok şehirde görev yaptığını belirterek ülkemizin her bölgesinin ayrı bir güzelliği olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Çalıştığım şehirlerin hepsinin ayrı bir yeri var. Memleketim Düzce’nin apayrı bir yeri var. Genel olarak ülkemiz çok güzel. Her köşesi adeta bir cennet. Rize’nin apayrı güzelliği apayrı bir yapısı vardı. Balıkesir’de öyle. Antalya bunlar arasında her yönüyle çok farklı. Ülkemizin her yeri ayrı bir zenginlik. Ancak Antalya dünyanın bildiği tanıdığı bir şehir. Burası bambaşka bir şehir.” ifadelerini kullandı.


Tohum ve Fidede Dışa Bağımlılığımız Her Geçen Gün Azalıyor

Antalya’nın önemli bir tarım şehri olduğunu ve bu konuda neler planladıklarının soruması üzerine Vali Yazıcı; “Antalya büyük bir tarım şehri. Gelmeden öncede bunu biliyordum ama geldikten sonra bunu daha iyi gözlemledim. Öncelikle bir mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemizin çok ciddi tohum ve fide üreten firmalarının burada olduğunu gördüm. Tohumda ve fidede dışa bağımlılığımız her geçen gün azalmış durumda. Bundan on veya yirmi yıl önce yabancı tohumu ithal ederken şuanda %75 - %80’i kendimiz karşılıyoruz. Antalya tarımda söz sahibi bir bölge. Özellikle örtü altı sera üretiminin %65 - %70’i, pek bilinmese de ülkemizde üretilen armudun %11’i, yine elmanın %13’ü ve Türkiye’de üretilen domatesin %25’i şehrimizde üretiliyor. Doğu ilçelerimiz Alanya ve Gazipaşa’da da uzak doğu meyveleri diye bilinen tropik meyve üretimi gerçekleştirerek iyi bir ihracat rakamı yakalıyoruz. Tropik meyveler maddi anlamda çok avantajlı ve her geçen gün bilinirliği, tüketimi artmakta. Bu tür tropik ürünlerden çiftçilerimiz de iyi paralar kazanıyor. Avokado başta olmak üzere tropikal meyve üretimi konusunda çalışmalarımız ve desteklerimiz tüm hızıyla devam edecek.” diye konuştu.


Biz Bir Arada Yaşama Kültürüne Sahip Bir Milletiz

Azerbaycanlı bir öğrenci ile sohbet eden Vali Yazıcı; “Her zaman ifade ettiğim gibi biz büyük bir devlet büyük bir milletiz. Azerbaycan’la da tek millet iki devletiz. Biz Türklerin 2000 yıllık devlet geleneğimiz var. Biz millet olarak bizden yardım isteyen hangi dinden hangi milletten olduğuna bakmaksızın hep yardım götüren olmuşuzdur. Yakın zamanda bunun en büyük örneği Osmanlı’dır. Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul’da her dinden her milletten insan dostça yaşıyordu. Biz bir arada yaşama kültürüne sahip bir devlet ve milletiz. Biz devlet ve millet olarak herkesi bağrımıza basıyoruz.” dedi.
Söyleşinin sonunda öğrencilerle birlikte olmaktan ve hasbihal etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı, gençlerin kendilerini her alanda daha da geliştirmeleri için çok çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarih: 02-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum