içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye Motokros Şampiyonası Kumluca'da

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları tamamlandı.

Türkiye Motokros Şampiyonası Kumluca'da

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları tamamlandı.

Halkın büyük ilgisini çeken yarışlar Kumluca Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beykonak Enduro Motosiklet Kulübü tarafından organize edilen 1515 metre uzunluğundaki 9 büyük rampadan oluşan Beykonak MX Parkuru’nda yapıldı. 
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun destekleriyle yapılan yarışlara Mersin Toroslar Belediye Başkanı Sn. Atsız Afşin Yılmaz ve 40 Muhtarı ziyarette bulundu.
Beykonak Mahallesi'ndeki Enduro Motokros Pisti'ndeki yarışların ikinci gününde, dokuz ayrı kategoride sporcular rakiplerine üstünlük sağlayabilmek için mücadele verdi.
Kumluca Belediyesi’nin sporcusu Mustafa Çetin MX 1’de birinciliği göğüsledi.


2021 Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası 4. Ayak Kumluca Yarışında dereceye giren sporcular; MX 50’de 1. Poyraz Bor, 2. Aslan Osmanpaşaoğlu, 3.Aydın Cem Haliloğlu, MX 65’te 1. Efe Okur, 2. Ahmet Berkay, 3. Hasan Hüseyin Baş, MX 85’te 1. Baran Bulut Kocaman, 2. Ali Akkaya, 3. Mert Akkafa, MX 2’de 1. Emircan Şenkalaycı, 2. Ömer Uçum, 3. Burak Arlı, MX 2 Jr.’da  1. Ömer Uçum, 2. Semih Toktaş, 3. Akil Ulusan, Senior’da 1. Ceyhun Kalfalı, 2. Okan Kirazoğlu, 3. Taner Tatlı, Veteran’da 1. Hüseyin Neziroğlu, 2.Engin Kır, 3. Ertuğrul Toptaş, MX 1’de 1. Mustafa Çetin, 2. Batuhan Demiryol, 3. İlhan Ataş oldu.
Başkan Köleoğlu, bugün heyecanımızın en büyüklerinden birinin de bizim Kumluca Belediyesi’nin sporcusu Mustafa Çetin’in başarılarına bir yenisini eklemesi Kumlucalılar olduğunu ve Mustafa’nın her zaman yanında olduklarını, Kumluca’nın adını sadece Türkiye’de değil dünyaya tanıtır boyuta geldiğini ve başarılarının devamını dilediğini belirtti.
Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları törenle verildi.

 

 

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; ‘’Bugün çok özel anlar yaşadık sporcularımız birçok sporcumuzun şovlarıyla özel anlar yaşadık. Kumluca’mızda Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları gerçekleşiyor. Bütün seyirciler inanılmaz bir heyecan içerisindeler. Bugün ikinci gün biraz sonra son turlar atılacak ve sporcularımızın Türkiye’deki pistlerin içerisinde puan almaları için önemli bir bölge. Aldıkları puanlama sistemiyle Türkiye şampiyonluğu açıklanacak. Dolayısıyla Kumluca’daki aldıkları puanlar tüm Türkiye’deki derecelerini etkileyecek. Kumluca’mız alternatif spor dallarında bir numara. İddialı oldukları alanlardan bir tanesi de motokros, şu andaki yarışlarda da bu heyecanı gösterdiler. Emeği geçen federasyonumuz, Beykonak Motokros Kulübümüz, Kumluca Belediyemiz ve tüm sporcularımıza ailelerine çok teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

 


Mustafa Çetin; ‘’Başta Belediye Başkanım olmak üzere emeği geçen büyüklerime teşekkür ederim. Harika Bir organizasyondu. Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası'nın 4. ayak yarışlarında MX 1’de birinci oldum, umarım yeni başarılara, Avrupa’da yeni şampiyonluklara imza atarım’’ dedi.

Tarih: 15-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum