içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

"Toptaş Göleti konusunda çarpıtma ve algı operasyonu var"

Kumluca'da, vatandaşlar; "icraatlara somut adımlarla katkı sağlamayan Belediye Başkanı,bizleri kışkırtma çabasına girdi" dediler.

Kumluca'da, vatandaşlar; "icraatlara somut adımlarla katkı sağlamayan Belediye Başkanı,bizleri kışkırtma çabasına girdi" dediler.
Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun, Sulama Göletinin devri haberini alır almaz, bölge vatandaşlarıyla  gölete giderek ve konuyu yanlış anlama sonucuyla birlikte aksettirmesi ve basın açıklaması yapması,  ilçede gündem oldu.

 

İlçenin Toptaş Mahallesi'nde, DSİ tarafından yapılan Sulama Göleti'nin işletilmesi, 2015 yılında Kumluca Belediyesi'ne verilmiş ve daha sonra, birleştirilen Sulama birlikleri sonrasında Batı Antalya Sulama Birliği adını alan birliğe devri yapılmıştır. Antalya ve ilçelerinde toplam olarak 4 ayrı Sulama Birliği kurulmuş, Batı Antalya Bölgesinde de tek Sulama Birliği olarak, Batı Antalya Sulama Birliği yetkilendirilmiştir. Diğer ilçelerdeki sulama göletlerinden her birinde sorumlu, ayrı ayrı personel görev yapmaktadır. Toptaş Göleti'nin sorumluluğu da, yetkili personel gözetiminde, sözkonusu birliğe devredilmiştir. Batı Antalya Bölgesi'nde bulunan tüm göletler, Batı Antalya Sulama Birliği tarafından işletilmektedir. Komşu Belediyelere devir edildiği gibi iddialar gerçek dışı ve asılsızdır. Bu tür iddiaları, halkımızı kışkırtmak, yalan ve iftiralarla prim yapma girişimi ve  milletimizi hükümete karşı kışkırtma çabası olarak görüyorum" diyen Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal; "Belediye Başkanı'nın, Su Savaşları diye garip bir ifade kullanmasını da oldukça tahrikkar ve kışkırtıcı buluyoruz. Bu konuda Savcılığa suç duyurusunda bulunabiliriz" dedi.


Uysal; "Mesela Adrasan'da bulunan göletin sorumlusu, sadece Adrasan'dan sorumlu olacak. Kumluca'ya da aynı şekilde sorumlu atanacak. her sulama göletinin ayrı ayrı sorumlusu olacak ve sorumlu olduğu bölgede kalacak. Temsilciliği Korkuteli'nde yada Antalya'da imiş gibi bir izlenim yaratma çabası, beyhude bir girişimdir. Bir çok vaadinin ve kışkırtma çabalarının boşa çıktığını ve gerçekleri çarpıtarak prim yapmaya çalıştığını sadece biz değil, milletimiz de görüyor. Buradaki amaç üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Milletimizi, devlet ile karşı karşıya getirme çabalarını, her zaman olduğu gibi boşa çıkaracağız. Kumluca'nın göletini alıp, Korkuteli'ne verdiler gibi bir algı yaratılması, tamamen gerçek dışıdır. Toptaş Göleti, herhangi bir yere satılmadı ve yine Kumluca'lının hizmetinde olmaya devam edecek. Antalya ve İlçeleri için, Batı Antalya, Aksu, Köprüçay ve Doğu Antalya Sulama Birliği olarak dört ayrı birlik kurulmuş, Kumluca'da, 10 ilçenin bağlı olduğu, Batı Antalya Sulama Birliği içersinde yerini almıştır. Bu hususu ayırdedemeyecek kadar cahil olduklarına inanmıyorum. Burada amaç, milletimizi kışkırtmak, devlet ile karşı karşıya getirmektir. Bunun başka bir izahı olamaz" dedi.

 

Erol Uysal; "İlçede yayın yapan yerel medyanın, Belediyenin tek taraflı, yanlı ve çarpıtma odaklı basın açıklamasını, ilk etapta yayınlaması ve daha sonra yayından kaldırması da, konuya ne derece vahim bir boyut kazandırılmaya çalışıldığına dair bir kanıttır" dedi.


Diğer yandan, Kumluca Sarıcasu Mahallesi, Karamıklılar Mevkii Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokuluna 400 metre mesafede bulunan ve geçişleri sağlayan Baysı Deresi köprüsü, Kumluca Belediyesi tarafından yenisi yapılacak diyerek yıkılmış, ancak iki haftadan bu yana hiç bir çalışmanın yapılmadığı görülmüştür. Öğrenciler, geçiş sırasında zorluk yaşamaktadırlar. Dereden geçmek durumunda kalan öğrenciler, yaklaşan kış öncesi tereddüt yaşamaktadırlar. Köprü yapım işinin bir an evvel yapılması ve mağduriyetin giderilmesi bekleniyor. Nisan 2021'de Belediyeye, Belediye Meclisi tarafından yetki verilmesine rağmen, yaz aylarında çalışma yapmayıp, şimdi de yıkarak, yapımı geciktirmesinin mantıklı bir izahata ihtiyaç duyduğu aşikar.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

Tarih: 18-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum