içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tekinsiz Kadınlar raflarda!

GEORGE R. R. MARTIN ve GARDNER DOZOIS’NİN, DÜNYA FANTEZİ ÖDÜLLÜ YAZARLARIN EŞSİZ ÖYKÜLERİNİ DERLEDİĞİ TEKİNSİZ KADINLAR RAFLARDA!

Tekinsiz Kadınlar raflarda!

George R. R. Martin ve Gardner Dozois tarafından derlenen, türler arası eşsiz bir öykü antolojisi: Dünya Fantezi Ödüllü yazarların öykülerinden oluşan Tekinsiz Kadınlar, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı! Tekinsiz Kadınlar’da George R. R. Martin, Jim Butcher, Diana Gabaldon, Lev Grossman, Sherrilyn Kenyon, Brandon Sanderson, Sharon Key Penman, Joe Abercrombie ve Carrie Vaughn gibi 21 önemli yazarın, yalnızca bu kitaba özel öyküleri yer alıyor.

Epsilon, George R. R. Martin ve Gardner Dozois’nin farklı yazarlardan farklı tür kurguları bir araya getirdiği benzersiz bir derleme olma özelliği taşıyan Tekinsiz Kadınlar’ı, Güncem Topcu Güzel’in çevirisiyle okurlarla buluşturuyor.

Tekinsiz Kadınlar; bilimkurgu, fantastik, esrarengiz, tarihsel, korku, paranormal romans gibi pek çok türde yazan birçok tanınmış yazarın “tehlikeli kadınlar” konusunu ele aldığı, sadece bu kitaba özel 21 öyküden oluşuyor. Kitapta Joe Abercrombie, Megan Abbott, Cecelia Holland, Melinda Snodgrass, Jim Butcher, Carrie Vaughn, Joe R. Lansdale, Megan Lindholm, Lawrence Block, Brandon Sanderson, Sharon Kay Penman, Lev Grossman, Nancy Kress, Diana Rowland, Diana Gabaldon, Sherrilyn Kenyon, S. M. Stirling, Samuel Sykes, Pat Cadigan, Caroline Spector ve George R. R. Martin’in novella ve öyküleri yer alıyor.

Tekinsiz Kadınlar’da, erkek kahraman canavarlarla ya da kötü adamlarla savaşıp kılıç sallarken yanı başında korkuyla dikilip ağlayan talihsiz kadınları bulamazsınız. Aksine, bu kitabın kadınlarını tren raylarına bağlamaya kalktığınızda kendinizi gerçek bir dövüşün içinde bulabilirsiniz. Burada kılıç erbabı savaşçı kadınlar, gözü kara kadın pilotlar, astronot kadınlar, amansız kadın seri katiller, ürkütücü süper kahraman kadınlar, sinsi ve baştan çıkarıcı femme fatale’ler, büyücü kadınlar, zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan kötü kızlar, kadın haydutlar ve asiler, kıyamet sonrası hayatta kalmayı başaran kadınlar, özel kadın dedektifler, adamı gözünü kırpmadan ipe gönderen kadın yargıçlar, halklara hükmeden, kıskançlık ve ihtiras duygularına kapılarak binlerce insanı tüyler ürpertici şekilde ölüme sürükleyen mağrur kraliçeler, cesur ejderha binicileri ve çok daha fazlası var.

George R. R. Martin ve Gardner Dozois’nin derlediği Tekinsiz Kadınlar, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

GEORGE R. R. MARTIN HAKKINDA
1948 yılında New Jersey’de dünyaya gelen George R. R. Martin, yazmaya oldukça genç yaşta başladı. Henüz küçük bir çocukken arkadaşlarına yaratık hikâyeleri satıp seslendirerek başladığı yazarlık yolunda ilk profesyonel satışını 1970 yılında, Galaxy’nin 1971 Şubat sayısına satılan “The Hero” öyküsüyle yaptı. Martin tüm dünyada bir fenomen hâline gelen Buz ve Ateşin Şarkısı serisini, 1991 yılında yazmaya başladı ve serinin ilk kitabı Taht Oyunları yurtdışında 1996 yılında yayımlandı. Başlangıçta bir üçleme olarak planlanan seriden şimdiye dek beş ana kitap yayımlandı, iki kitabın daha yazılıp yayımlanması bekleniyor.

GARDNER RAYMOND DOZOIS HAKKINDA
Amerikalı bilimkurgu yazarı ve editör, 1984’ten 2004’e kadar “Asimov Bilimkurgu” dergisinde görev yaptı. Çalışmalarıyla Hugo ve Nebula Ödülü kazandı. Editör ve bilimkurgu yazarı olarak eserler kaleme aldı. Gardner Dozois, 27 Mayıs 2018’de 70 yaşında hayatını kaybetti.

Tarih: 24-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum