içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sağlık Turizminde Başarı İçin Yeni Model

Dünyada Covid-19 sonrası dönemle birlikte yaşanan gelişim ve dönüşümlere ayak uydurmak için her alanda yeni projelere ihtiyaç duyuldu. Yenidünya düzeninde var olabilmek için geliştirilen projelerle çoğu sektörün kuralları baştan yazıldı.

Sağlık Turizminde Başarı İçin Yeni Model

Dünyada Covid-19 sonrası dönemle birlikte yaşanan gelişim ve dönüşümlere ayak uydurmak için her alanda yeni projelere ihtiyaç duyuldu. Yenidünya düzeninde var olabilmek için geliştirilen projelerle çoğu sektörün kuralları baştan yazıldı.
İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME)’ nin öncü projeleri arasında yer alan Medical in Türkiye ile Türk sağlık turizminin çağa uygun ve sürdürülebilir bir hal alması hedefleniyor. Türk sağlık turizminin ihtiyaçlarına yönelik uzman ekiplerce hazırlanan iş modeli Türk sağlık turizminde yeni bir dönem başlangıcı olarak kabul ediliyor.


Sağlık Turizmi Türkiye’nin Popüler Sektörü
Türkiye Covid-19 salgınına rağmen 2020-2021 döneminde 1 milyon 300 bin ’den fazla sağlık turistine ev sahipliği yaptı. Her geçen yıl artan hacmi ve turist sayısı ile bu sektör Türkiye’nin en popüler sektörleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin son yıllarda sağlık turizmine yaptığı yatırımlar, sahip olduğu gelişmiş sağlık hizmetleri ve avantajlı coğrafi konumu dünya genelinde Türkiye’nin sektörde öne çıkmasının başlıca nedenleri arasında sayılabilir. 2020-2021 döneminde 1 milyar 975 milyon 52 bin dolar olarak gerçekleşen sağlık turizmi hacminin önümüzdeki dönemlerde 2 milyar doları aşması bekleniyor.


Medical in Türkiye ile Yeni Dönem
Medical in Türkiye Türk sağlık turizminin tam kapasite çalışabilmesini amaçlayan bir İGEME projesidir.
Bu proje sağlık turizminde dönemin gerekliliklerine uygun, sürdürülebilir sağlık turizmi için geliştirilen yenilikçi bir iş modelidir. Bu model sayesinde Türk sağlık turizminin dünya devi haline gelmesi hedeflenirken öte yandan Türkiye’nin bu alanda mevcut potansiyelinin üzerine çıkması planlanıyor.


Potansiyele Küresel Dokunuş
Medical in Türkiye ile Türk sağlık turizminin potansiyelinin küresele yayılması hedefleniyor. Hali hazırda sağlık turizminde dünyanın en çok tercih edilen ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye yeni iş modeli ile sağlık turizminde dünyanın merkezi konumuna gelecek.
Medical in Türkiye hizmetin ayağa götürülmesini ön planda tutar. Dönemin ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan proje ile sağlık turizminin ihtiyaç duyduğu tanıtım kampanyaları yerinde gerçekleştirilecek. Bu tanıtım ile sağlık turizminin olmazsa olmazlarından olan karşılıklı güven problemlerinin de önüne geçilmiş olacak.
İGEME CEO’su Murat IŞIK Medical in Türkiye ve hedef ülke ve şehirler ile ilgili olarak; ‘’Sağlık turizmi son 5 yıl içerisinde dünyada kapasitesini en çok arttıran sektörler arasında yer alıyor. Türkiye’de bu sektörden en çok başarı sağlayan ülkelerden bir tanesidir. Türkiye’nin başarısını ileriye taşımak ve bu başarıyı sürekli hale getirebilmek için Medical in Türkiye projesini ortaya koyduk. Bu proje sayesinde firmaların yükünü azaltıp hedef odaklı çalışmalar gerçekleştireceğiz.’’ Diyerek konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Tarih: 18-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum