içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sabancı Gönüllüleri “Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında Manavgat’ın Güzelyalı köyünü yaşama geri kazandırmaya destek sağladı

Yaz aylarındaki büyük yangında zarar gören Güzelyalı köyünde gerçekleştirilen etkinliğe Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar çalışanları ve bayilerinden oluşan Sabancı Gönüllüleri, Manavgat yerel yönetimi katıldı.

Sabancı Gönüllüleri “Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında Manavgat’ın Güzelyalı köyünü yaşama geri kazandırmaya destek sağladı

Yaz aylarındaki büyük yangında zarar gören Güzelyalı köyünde gerçekleştirilen etkinliğe Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar çalışanları ve bayilerinden oluşan Sabancı Gönüllüleri, Manavgat yerel yönetimi katıldı.

Sabancı Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yılı için 29 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında 4 Kasım’da Manavgat’ta toplandı. Brisa, Temsa Motorlu Araçlar çalışan ve bayilerinden oluşan Sabancı Gönüllüleri geçtiğimiz yaz çıkan büyük yangında zarar gören ahır ve evlerin onarımına yardım ettiler.

Sabancı Gönüllüleri, Cumhuriyet Seferberliği kapsamında son dönemde ülkemizde yaşanan çevre felaketlerinin yaralarının sarılmasına ve gönüllülük konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyor. 29 Ekim- 10 Kasım arasında çalışarak Atatürk’ü anmayı amaçlayan bu büyük gönüllülük etkinliği; “Okul Yenileme”, “Biyoçeşitliliğe Destek”, “Fidan dikimi ve Toprak Canlandırma” ve “Çevre Temizliği” olmak üzere 4 alana odaklanıyor.

4 Kasım’da düzenlenen etkinlik, Manavgat yerel yönetiminin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar’ın Antalya ve çevre illerinde faaliyet gösteren toplam 10 bayisinden gönüllüler de çalışmalara katıldı. Sabancı Holding’e bağlı Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar çalışan ve bayilerinden oluşan 58 gönüllüden oluşan grup, Manavgat yangınlarında zarar gören Güzelyalı köyünde ahırların yeniden yapılmasına destek oldu.

Sabancı Gönüllüleri etkinlik sırasında gruplara ayrılarak ahırların inşasına destek, ahır demir kapılarının boyanması, ev dış duvarlarının boyanması, köy evlerine yardım kolilerinin dağıtımı gibi işleri üstlendiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, “Brisa olarak ülkemizin sosyal, ekonomik ve çevresel gelişimini çok önemsiyoruz. Son dönemde ülkemizin dört bir yanından afet haberleri gelirken, Sabancı Topluluğu olarak bu süreçte tüm imkanlarımızı seferber ettik. Afet bölgesinde yaraları sarmak için Topluluk şirketlerimiz dayanışma ruhuyla dört elden işe koyuldu. Farklı sektörlerde, farklı alanlarda faaliyet gösteren Topluluk şirketlerimizin yaptıkları yardımlarla bu bölgelerin afet sonrası farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Şimdi de gönüllü çalışanlarımız ve bayilerimizle birlikte Manavgat Güzelyalı bölgesindeki afetten etkilenen hayatı yeniden canlandırmak için elimizden gelen desteği verdik. Birimiz hepimiz için sözlerini samimiyetle, içtenlikle söyleyen, söylemekle kalmayıp yaşayan ve yaşatan büyük bir aileyiz!” dedi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük gurur duyduklarını ifade eden Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ilgaz Korkmaz şunları söyledi, “Sabancı Gönüllüleri olarak topluma değer katacak ve sorunların çözümüne katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız afetlerde yaraları sarmak için Topluluk şirketlerimizle birlikte dayanışma ruhuyla yola çıktık ve tüm olanaklarımızı harekete geçirdik. Sabancı Gönüllüleri, yerel yönetim ve bayilerimizin katılımlarıyla birlikte yangında zarar gören Güzelyalı köyünde gerçekleştirdiğimiz seferberliğimizle bölge halkıyla birlikte dayanışma içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaratmayı hedeflediğimiz fayda için emeği geçen, bizimle birlikte olan ve her daim şevkle çalışan arkadaşlarıma da gönülden teşekkür ederim.”

Tarih: 10-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum