içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Okuyan bir Antalya, okuyan bir Kaş

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Kaş ilçesini ziyaret ederek, Antalya’nın Fethine ithafen, 1207 öğrencinin katılımı ile düzenlenen, kitap okuma etkinliğine katıldı.

Okuyan bir Antalya, okuyan bir Kaş

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Kaş ilçesini ziyaret ederek, Antalya’nın Fethine ithafen, 1207 öğrencinin katılımı ile düzenlenen, kitap okuma etkinliğine katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesini tüm Antalyalı çocuklara anlatmak istediğini ve bu yüzden de Antalya’nın tüm ilçelerini gezerek çocuklarla buluşacağını belirtti. Patara Meclis Binası Amfi Tiyatrosu’nda 1207 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen kitap okuma etkinliği sonrası öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, kitap okumanın insan üzerindeki faydalarını öğrencilere anlattı. Bir öğrencinin Vali nasıl olunur diye sormasının ardından soruyu neşeli bir şekilde cevaplayan Vali Ersin Yazıcı, “Hayal edince her şey oluyor.” şeklinde verdiği cevap öğrencilerden büyük alkış aldı.
AHENK Projesi kapsamında pek çok farklı etkinlikler düzenleneceğine değinen Vali Yazıcı; “Başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaratıcı fikirlerinize açığız. Sizler bizleri bu projede yönlendirebilirsiniz. Sizlerle birlikte güzel projeler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.


Hayatınızda En Sadık Dostunuz Kitap Olacaktır

Patara Meclis Binası Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yazıcı; “Bu özel ve tarihi yapıda kitap okuma etkinliğimizi hep birlikte gerçekleştirdik. Ben katılım gösterdiğiniz için size ve öğretmenlerinize sonsuz teşekkür ediyorum. Burada güzel bir an ve güzel bir görüntü oluşturduk. Patara’dan bu meclisten bütün Türkiye’ye güzel bir mesaj vermiş olduk. Okuyan bir Antalya, okuyan bir Kaş, Türkiye için güzel örnek olacaktır. Bu güzel örneği de sizin sayenizde oluşturduk. Kitap en iyi dostlarınızdan biri olsun, hatta bir numaralı dostunuz olsun. Bilesiniz ki hayatınızda en sadık dostunuz kitaplar olacaktır.” şeklinde konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, Patara Meclis Binası Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğin ardından Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek AHENK Projesi tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde 10-C sınıfı öğrencileri ile de sohbet eden Vali Yazıcı; “Size tek nasihatim olsun gençler, dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Kitaplar size asla ihanet etmez, güveninizi sarsmaz, size yalan söylemez kendi doğrularını söyler. Ben düzenli bir kitap okuyucusu olarak söylüyorum, dostlarınızdan biri kitap olursa sizi dertlerinizden belli bir zaman aralığında bile olsa alıp götürür.” ifadelerini kullandı.


Okuyan Bir Toplum Olmamız Gerekiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük hedefleri olduğunu değinen Vali Yazıcı; “Birkaç yüzyıl önce dünya bizi dinliyordu. Şanlı bir tarihe sahibiz. Kısa bir süre içerinsin de dünyada yine söz sahibi olacağız. Avrupa birliğinin 3-4 yıl önce yayınlanan raporunda 2036 yılında Türk ekonomisi dünyanın 9’uncu büyük ekonomisi olacağını yayınladı. Ben oraya bile kalacağını düşünmüyorum. Bizim dünyada söz sahibi olmamız için okuyan bir toplum olmamız gerekiyor. Olmazsa eksik oluruz, tutunamayız. Bu konuda öğretmen arkadaşlarımın ellerinden geleni yapacağına olan inancım tam. Bu konuyu dertlenirsek yapabileceğimize inanıyorum.” dedi.


Çocuklarımıza Değer Vereceğiz

Ahenkle daha çok yapılmak istenenin farklılıkları ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Meslek liseleri bizim olmazsa olmazımız. Onlardan vazgeçemeyiz. Onları hayata yeniden tutunduracağız. Ben buna inanıyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Ve bunu sadece çocuklara değer vererek yapacağız. Başta kamu kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları hatta özel sektör de sizin motivasyonunuzun artması için size destek sağlayacak.” şeklinde konuştu.


Gençlerimiz Önce İyi İnsan Olacak

Öğrencilerin her şeyden önce iyi insan olmaları için çalışılmasına daha sonra da eğitimlerine göre hayata hazırlanmaları gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Akademik başarı tabi ki önemli. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Ama gençlerimize değerlerimizi ve kültürümüzü de aşılayacağız. Bu gençler bizim. Onlara iyi insan olmayı öğretmeliyiz. Bu kampanyayı sahiplenmezsek hiçbir sonuç alamayız. Bu proje ile akademik başarının yanında kültür, sanat ve değerler eğitimini gençlerimize kazandıracağız. Biz gençlerimizi iyi bir insan yapabilirsek ileride ne suçlu olurlar ne de kötü bir esnaf. Bu da iyi bir eğitim ile olur. Bu sebeple bu işi hep birlikte sahiplenmemizi istiyorum. İlk önce okul müdürlerimizin proje kapsamında harekete geçmelerini istiyorum. AHENK Projesi ile bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Eğer biz bu işe değer vermezsek, gençlerimize insana sevgiyi ve saygıyı, birtakım değerleri aşılayamazsak hiçbir şeyin önemi yok. Yarının gençleri olacak çocuklarımıza birtakım değerleri aşılamalıyız. Şunu çok iyi biliyoruz ki; iyi insan değilse iyi taksici olmuyor, iyi insan değilse iyi bir doktor olmuyor. Bu sebeple gençlerimizi iyi insan olarak yetiştirmek zorundayız.” dedi.

AHENK Projesi ile öğretmenlerin, öğrencilerin kalplerine dokunarak onlara en iyi eğitimi vereceklerine olan inancının sonsuz olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Her okuldan farklı uygulamalar, farklı güzellikler bekliyoruz. Ben çok güzel şeyler üreteceğinizi biliyorum. Kendinizden bir şeyler katmalısınız. Türk çocukları yarınlarımız, geleceğimiz sizlerin ellerinde onları en iyi şekilde şekillendirin. Kendine güvenen, okuyan, sorgulayan bir nesil yetiştirmek bizim elimizde, buna bugün buradan başlayalım. Benim öğretmenlerime güvenim tamdır. Sizlere şimdiden başarılar ve ahenkli çalışmalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Tarih: 11-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum