içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Lastminutefair turizme ışık oldu

GMT Fuarcılık tarafından düzenlenen “Lastminute” Turizm Pazarlama Fuarı, sektörde yaşanan zorluklara rağmen 2021 sezonuna katma değer yaratmak ve aktif pazarların ilgililerine motivasyon yaratabilmek amacıyla çözüm aradı.

Lastminutefair turizme ışık oldu

GMT Fuarcılık tarafından düzenlenen “Lastminute” Turizm Pazarlama Fuarı, sektörde yaşanan zorluklara rağmen 2021 sezonuna katma değer yaratmak ve aktif pazarların ilgililerine motivasyon yaratabilmek amacıyla çözüm aradı.

Lastminutefair, 14 üzerinde ülkeden 1500’e yakın yurtdışı turizm profesyoneli ve seyahat acentesini 26-27 Nisan 2021 tarihinde Antalya’da ağırladı.
Yurtdışı acente üst düzey yetkilileriyle Türk turizm profesyonellerini bir araya getiren fuar, Türk turizmine yerinde pazarlama imkanı sundu.  

 


LASTMİNUTEFAİR TÜRK TURİZMİNE OLAN GÜVENİ GÖSTERDİ
Lastminutefair, 14 ülkenin üzerinde,  1500‘e yakın üst düzey seyahat acentesi ve turizm profesyonelini Antalya’da ağırladı. Normal şartlarda dahi rekor seviyesinde olan yabancı katılım pazarların Türk turizmine ve fuara olan güvenini ispatladı.
Rusya , Ukrayna, Kazakistan, Kırgısiztan, Azerbeycan, Belarus, Moldova, Almanya, Romanya, Özbekistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Kosova, Macaristan, İtalya, Slovakya ve Gürcistan’dan katılım gösteren profesyoneller rekor bir sayıya ulaştı.

 

 

DEV BULUŞMA" LASTMİNUTEFAİR" TURİZM PAZARLAMA FUARI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
Turizmin kalbi Antalya’nın ilk & tek kitle turizm fuarı olma özelliği ile GMT Fuarcılık tarafından birincisi 28-29 Ekim 2019 yılında büyük bir başarıyla gerçekleştirilen, 27 Ekim 2020’de ise 600 seyahat acentesi ile lansmanı yapılan Antalya Turizm Fuarı'nın devamı niteliğinde olan Lastminutefair 26-27 Nisan 2021 tarihlerinde sektörün paydaşlarını buluşturarak güçlü bir sinerji yarattı ve sektöre ışık oldu.

 


GMT Fuarcılık Kurucusu ve GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral'in büyük bir cesaretle bu zorlu dönemde gerçekleştirdiği fuara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya adına TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk,  Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekman adına Belediye Başkan Yardımcısı Murat Altundağ, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, İtalya, Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi, Slovakya, Levoca Belediye Başkanı Miroslav Vilkovsky, Zamosc Belediye Başkanı Andrzej Wnuk, AKOED Başkanı Hasan Yetkil ve bir çok turizm profesyoneli katıldı.

 


 Lastminutefair iki gün boyunca sektör aktörlerine birebir işbirliği fırsatı sunarken, yurt dışından gelen 1500’e yakın acente üst düzey yöneticilerini misafir ederek Türkiye turizminin yerinde tanıtılmasına ev sahipliği yaptı. Fuarda partner ülke olarak Macaristan, İsveç ve Kuzey Kıbrıs, partner destinasyon olarak Erzurum yer alarak Lastminutefair'e destek verdi.

 


SELÇUK MERAL : “TURİZM MEMLEKETTİR "
GMT Fuarcılık tarafından Antalya Anfaş Fuar Ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Lastminute” Turizm Pazarlama Fuarı’nda konuşma yapan GMT Fuarcılık Kurucusu ve GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “Biz turizmciler yılmadan ve durmadan üretmek ve hareket etmek zorundayız. Turizmci olan durmaz, moral bozmaz, çare arar. Biz de GMT Fuarcılık olarak bu zorlu dönemde sorumluluk alarak, sektörümüze motivasyon yaratarak bir umut olmak istedik. Lastminutefair'i gerçekleştirerek turizm sektörüne bu karanlık günlerinde bir ışık olmak istedik. Aldığımız olumlu geri dönüşler ile bunu sağlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizi böylesi zor bir dönemde destekleyen tüm turizm sevdalısı, memleket sevdalısı ve Antalya sevdalısı dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Turizm bir memleket meseledir, ben de memleketine aşık bir turizmci olarak yılmadan ve durmadan her koşulda Türk turizmine katkı sunmaya devam edeceğim.”dedi.


 OLD TOWN TURİZM PANELİ FARK YARATTI
Fuar’da gerçekleştirilen panellerde hem yurtiçi hem de yurtdışından katılan profesyoneller turizm sektörünü aydınlatarak turizmin geleceğine dair farklı bakış açıları sundu.  Turizm profesyonellerini aydınlatan konuşmaların gerçekleştiği paneller yurt dışı acenteleri ve fuar ziyaretçileri tarafından yoğun bir katılım ile takip edilerek beğeni topladı. İki gün boyunca süren panellerde Muratpaşa Belediyesi Başkanı Av. Ümit Uysal'ın konuğu olarak fuara davet edilen İtalya, Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi, Slovakya, Levoca Belediye Başkanı Miroslav Vilkovsky, Poland, Zamosc Belediye Başkanı Andrzej Wnuk, AKOED Başkanı Hasan Yetkil, Pi Travel Genel Koordinatörü Kazım Yönden'in panelist olarak katıldığı ve  Old Town Turizmine vurgu yapılan panel fark yarattı.


Türk turizminin en önemli pazarlarında biri olan CIS pazarı hakkındaki son gelişmeleri CIS Market 2021 konulu panelde Peninsula CIS Market Direktörü Yasin Coşkun, Ege'nin gözde turizm destinasyonlarından olan Kuşadası Turizminin yeni vizyon projelerini, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, dünyada ve ülkemizde önemli potansiyeli ile dikkat çeken Kış Turizmi ve Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ni Erzurum Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Altudağ ve Turizmin Geleceğini ise Dünya Kardeş Şehirler Turizm  Birliği  Sekreteri Hüseyin Baraner, ATR Touristic Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Güleç, Limak Otelleri Koordinatörü Kaan Kaşif Kavaloğlu, başarılı sunum ve konuşmalar ile  katılımcılarla paylaştı.

 


KALEİÇİ TARİHİ BİR GÜN YAŞADI
Lastminutefair kapsamında 28 Nisan 2021 tarihinde 300 ‘e yakın seyahat acentesi  Kaleiçi programı ile Antalya’nın bir başka değerini tanıma fırsatı buldu. Kaleiçi, Lastminutefair ile tarihi bir organisazyona imza atarak 300‘e yakın üst düzey seyahat acente yetkilisini ağırladı. Pandemi nedeniyle son dakika satışlarının belirleyici olacağı turizmde, sezon öncesi yurtdışından 1500’e yakın seyahat acentesinin buluştuğu Lastminutefair Marketing Fuarı kapsamında Kaleiçi turu düzenlendi. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde, pazartesi kapılarını açan ve iki gün devam eden birebir görüşmelerin sürdüğü fuarı 3. gününde düzenlenen gezi öncesi Başkan Uysal, konuklarını Hıdırlık Kulesi’nin yanındaki miradorda karşıladı ve “Doğru Ülkedesiniz” mesajını paylaştı.  
Lastminutefair, hem yurtiçi hem de yurtdışı turizm profesyonellerinden tam not aldı.
GMT Fuarcılık, Türkiye turizm ürünlerini pazarlara sunarak turizm profesyonellerinin, yatırımcılarının ve yeni girişimcilerinin ülkemizle olan iletişimini arttırmayı ve pekiştirmeyi hedeflemektedir.

Tarih: 04-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum