içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kırkgöz’de temizlik operasyonu

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve gönüllü çevreciler tarafından oluşturulan grup, 10 gün içerisinde ikinci kez Kırkgöz göletinde temizlik gerçekleştirdi.

Kırkgöz’de temizlik operasyonu

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve gönüllü çevreciler tarafından oluşturulan grup, 10 gün içerisinde ikinci kez Kırkgöz göletinde temizlik gerçekleştirdi.  


“Suyumuza Sahip Çıkıyoruz” etkinliğinde Gökoğlu ve dalgıç öğrenciler su altında temizlik yaparken, göl kenarında Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra aralarında AKUT’un da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından gönüllüler çöp ve atıkları topladı.


ÇUVALLAR DOLUSU ŞİŞE
Dalgıçlar,  doğaseverler ve çevreciler sabah saatlerinde etkinliğin yapılacağı Kırkgöz Göletinde bir araya geldi. Dalgıçlar Kırkgöz gölüne ikinci kez dalarken doğaseverler de çevrede Döşemealtı Belediyesi ekipleri mihmandarlığında temizlik çalışmasına başladı. Girişlerin yasak olmasına rağmen vatandaşların piknik için alana girmek istemeleri dikkatlerden kaçmadı. Antalya’nın içme suyu kaynağı olan Kırkgöz'de su altından çuvallar dolusu şişe, inşaat atıkları, halılar, masa, bebek bezi, traktör lastiği ve daha bir çok çöp çıkarıldı. Döşemealtı Belediyesi ekipleri ve çevreciler de yine çuvallar dolusu çöp toplayarak kamyonlara yükledi.


BEBEK BEZİNDEN HALIYA KADAR
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu’nun başkanlığını yaptığı Kırkgöz su kaynağında ki temizlikte, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Çevre Komitesi üyeleri göl kenarında yapılan çöp toplamı işleminde Döşemealtı Belediyesi ekiplerine yardım etti. Prof. Dr. Gökoğlu, Dünyanın bir çok noktasında dalışlar gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Kırkgöz göleti bu güne kadar dalış yaptığım en güzel yer. Dünya’da eşi benzeri yok. Ancak insanlarımız çok acımasızca kullanıyor.  Çok kapsamlı bir temizlik yapılması şart. Su altında her türlü çöp mevcut. Balık yemi avcıları onlarca halı atmış, yine masa, av tüfeği fişekleri, bebek gezi gibi aklınıza gelebilecek her türlü çöp mevcut” dedi.


AKUT Antalya İnsan Kaynakları Bölüm Sorumlusu Yağmur Bozkurt, Doğanın çok değerli olduğuna dikkat çekerek kirliliğin önüne ancak bilinçli olunarak geçilebileceğini söyledi. Bozkurt, “Kısa sürede hem su altından hem su kenarından çuvallar dolusu çöp topladık” diye konuştu.  Su altında ki kirlilik dalgıç kameralarına da yansıdı. Kirlilik içerisinde yaşamaya çalışan su kaplumbağası dalgıçların kameraları tarafından böyle görüntülendi.

Tarih: 29-03-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum