içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kepez’de lale baharı

Kepez Belediyesi’nin, Kent Ormanı’nda oluşturduğu rengârenk lale çiçeği bahçeleri, parkı ziyarete gelenlere muhteşem bir görsel şölen sunuyor.

Kepez’de lale baharı

Kepez Belediyesi’nin, Kent Ormanı’nda oluşturduğu rengârenk lale çiçeği bahçeleri, parkı ziyarete gelenlere muhteşem bir görsel şölen sunuyor.
Kepez Belediyesi, yeni park yapımıyla ilçedeki yeşil alan sayısını artırırken, mevcut parklarını da insana huzur ve mutluluk veren mevsimsel çiçeklerle güzelleştiriyor. Antalya şehir merkezinin hemen yanı başında bulunan Kent Ormanı’nı da çiçek bahçesi haline getirildi. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, kent sakinlerinin doğa ile buluştuğu parka, geçtiğimiz Aralık ayında 110 bin lale, 20 bin sümbül, 10 bin nergis ve 5 bin de üzüm sümbülü dikmişti.


Hayat, Kepez’de güzel…
Baharın gelmesiyle açan binlerce çiçekle Kent Parkı, rengârenk bir görünüme kavuştu.  Çam ağaçlarının yanı başındaki kırmızı, sarı, beyaz mor renklerdeki laleler, parkı ziyarete gelenlere baharın huzurunu yaşatıyor. Yılda bir defa, mart veya nisanda çiçek açan lale bitkisinin görsel şölenini görebilmek için de yüzlerce kişi Kent Ormanı’nı ziyaret etti. Ziyaretçiler, fotoğraf çekerek, lale çiçekleriyle olan anılarını ölümsüzleştirdi. Asıl vatanı Orta Asya olan ve Türkler tarafından Anadolu’ya getirilen lale, kent Ormanı’nda mesaj içeren görüntüler de oluşturdu. ‘Hayat, Kepez’de güzel.’ afişinin bulunduğu reklam panosunu önündeki mor laleler, adeta afişteki mesajı onaylar gibi…

 


Osmanlı çeşmesi ve lale
Kent Ormanı’ndaki, Osmanlı Devleti’nin çeşitli dönemlerinin mimarisinin karakteristik çizgilerini taşıyan çeşmenin etrafındaki lale bahçeleri de geçmiş tarihi hatırlattı. Zira lale, en parlak dönemini 16-18.yüzyıllar arasında Osmanlı Devleti’nde yaşamıştı. Süs bitkisi ve süsleme motifi olarak lale çiçeğinin kullanımı 3.Ahmet (1673-1736) döneminde doruk noktasına çıkmış ve 1718-1730 yılları arası da tarihçiler tarafından ‘Lale Devri’ olarak adlandırılmıştı.


Kepez, laleyi Antalyalılarla buluşturuyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya yönelik çalışmaları sürdürürken, Akdeniz bitkileri ve mevsimsel çiçeklerle de şehri güzelleştirdiklerini söyledi. Lale bitkisinin, Türkler için simge bir çiçek olduğunu aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “Bahçelerimizi süsleyen lale çiçeği, tarihimizde geleneksel el sanatlarımızda ve edebiyatımızda önemli bir yeri vardı.  Bu nadide çiçeği, hemşehrilerimizle buluşturabilmek için Kent Ormanımızda lale gösterim alanları oluşturduk. Büyük ilgi gören lale bahçelerimizi gelecek yıl da oluşturarak, hemşehrilerimizle buluşturacağız.” ifadesini kullandı.


“Elimizin değdiği her yeri çiçeklendireceğiz”
Ellerinin değdiği her yeri yeşillendirmeye ve çiçeklendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Tütüncü, : “Antalya’nın seyir terası Masa Dağı’ndaki yeşil alanlara, bulvarlara 12 bin adet begonvil ile zakkum bitkisi diktik. Birçok mahallemizde, caddelerde portakal ve zeytin bahçeleri oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz. Kent parklarımıza, mahalle parklarımıza, meydanlarımıza ve caddelerimize de mevsimsel çiçeklerle görsel bir güzellik kazandırıyoruz.” açıklamasını yaptı. 

Tarih: 30-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum