içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kepez’de 6 köy pazarının yapımı başladı

Kepez Belediyesinin, çiftçiye ve üretime bir destek projesi olan köy pazarlarının yapımı başladı. Doğal ürünleri, doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan butik pazarlar, ilçenin kırsal bölgesindeki 6 mahallesine inşa ediliyor.

Kepez’de 6 köy pazarının yapımı başladı

Kepez Belediyesinin, çiftçiye ve üretime bir destek projesi olan köy pazarlarının yapımı başladı. Doğal ürünleri, doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan butik pazarlar, ilçenin kırsal bölgesindeki 6 mahallesine inşa ediliyor.
Kepez Belediyesinden, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen kırsaldaki yerleşim merkezlerindeki çiftçilere, pazar yeri desteği geldi. İlçedeki kapalı semt pazarlarına uzak olan kırsaldaki 6 mahalleye, üstü kapalı butik pazar yerleri yapılıyor. Kepez Belediyesinin, bölgeye ekonomik bir hareketlilik getirebilmek ve ilçedeki çiftçilerin ürünlerini, aracı olmada tüketicilerle buluşturabilmek amacıyla yatırım programına aldığı ‘Köy Pazarı Projesi’ hayata geçiyor.


Kepez’in kırsaldaki 6 mahallesine kapalı pazar yeri
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, 3. dönemi için vaat ettiği 123 proje arasında yer alan Köy Pazarı, çiftçilik faaliyetlerinin devam ettiği Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahallelerine kazandırılıyor. Yüklenici firma, yapım ihalesinin yasal sürecinin kesinleşmesi ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra pazar yerlerinin inşasına başladı. İlk olarak Kirişçiler ve Odabaşı mahallelerinin pazar yerleri yapılıyor. Temel kazısı ve zemin beton çalışmaları tamamlanan pazar alanında, tavan için kolon demirlerin konulacağı bölümlerin yapımına geçildi. Yüklenici firmanın, diğer mahallelerdeki pazar yerlerinin yapımını ise önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi. İhale şartnamesinde, 6 ayrı pazar yerinin yapım süresi yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirtildi.


Etkinlik alanı olarak da kullanılabilecek
Pazarların yapısal iskeleti, beton zemin çelik konstrüksiyonlu, tavanı asma- germe membran şeklinde olacak. İçerisinde idare binası ve tuvaletlerin olacağı pazar yerleri, 1000 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde satış tezgâhları bulunacak.  Pazar yerleri, pazar kurulmayan günlerde ise sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılabilecek.


Kepez’den çiftçiye ve üretime destek
Başkan Hakan Tütüncü de, çiftçiye ve üretime destek veren bir belediye olduklarını söyledi. Tarımda farkındalık oluşturmak amacıyla 200 dönüm arazide, Antalya Orman Çiftliği’ni kurduklarını aktaran Başkan Tütüncü, “İlçemizdeki atıl haldeki tarım alanlarının yeniden ekilmesini teşvik etmek amacıyla da 540 dönüm tarlaya buğday ektik. Kırsal kesimlerdeki tarımsal ve hayvansal üretimi desteklemek için de Fantastik Park’ta, köy pazarı kurduk. Fabrikalar Mahallemizde organik ürünler pazarının temelini attık. Çiftçilerimizin seralardan çıkan atıkları, organik gübreye dönüştürüyoruz. Bu gübreyi de çiftçilerimize ücretsiz veriyoruz.” açıklamasını yaptı.  


Şehrin hemen yanı başında doğal ürünler pazarı

Köy Pazarı Projesi ile üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturacaklarını belirten Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti. “ Bu projemizle Kepezli çiftçilerimize, ürünlerini kolay ve aracısız bir şekilde satabilme imkânı sunacağız. Bölgeye ekonomik bir hareketlilik getirecek olan bu projemizin, köylerdeki tarımsal faaliyetlerin artmasını teşvik edeceğine de inanıyorum.  Bu projemizle, kent sakinlerimizi doğal ürünlerle buluşturacağız. Antalyalılar, şehrin hemen yanı başındaki köylerimizdeki bu pazar yerlerinde, aradıkları doğal ürünlere kolaylıkla ulaşabilecekler. Pazar alanlarımız, pazar kurulmayan günlerde de etkinlik alanı olarak hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Böylelikle merkezden uzaktaki 6 mahallemizde yaşayan hemşehrilerimizin, asker eğlencesi, düğün, mevlit gibi etkinlik alanı talebini de karşılamış olacağız.  Çiftçimize,  tarıma, üretime iyi gelecek olan bu projemiz, Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” Kepez Belediyesi,  önceki yıllarda kırsaldaki mahallelerine, aile yaşam merkezi,  semt spor sahaları, mesire alanı, asfalt, park, yol yapımı gibi hizmetleri gerçekleştirmişti.

Tarih: 10-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum