içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

"Hastanemiz pandemi döneminde hizmetlerini aksatmadan devam ettiriyor"

Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, bazı hususlarda dillendirilen asılsız dedikodulara açıklık getirmek amacıyla, bir basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, bazı hususlarda dillendirilen asılsız dedikodulara açıklık getirmek amacıyla, bir basın açıklaması yaparak şunları ifade etti;
"Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de Covid-19’e karşı sürdürülen savaş, sağlık çalışanlarının yoğun gayreti ve fedakarlığı ile devam etmektedir. İlçemizdeki hastanemizin, pandeminin ilk gününden beri gösterdiği büyük çaba, halkımız tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu pandemi sürecinde, sağlık hizmetinin sunumu da biraz değişmiş, sağlık hizmetlerinin odağına pandemi ile mücadele yerleşmiştir.

Hastanemiz de, Sağlık Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca belirlenen politikalara göre hizmetlerini yerine getirmiş, önceliği vatandaşlarımızın bu salgın belasından en az kayıpla çıkması için, daha yoğun olarak bu alana vermiştir.

Ancak üzülerek belirtmek isterim ki, sağlık çalışanlarımızın bu fedakar çabaları, bazen iyi niyetle, bazen kötü niyetle görmezden gelinerek eleştiriliyor. Tabiki ilçemizde, eğer olumsuz bir şey varsa, bu konuda herkes uyarmalı, işin doğrusu yapılmalıdır. Bu yapılırken de, ilçemizin kurumları ve sağlık çalışanları yıpratılmamalı ve haksızca eleştirilmemelidir.

Bu kapsamda, bir kaç hususa daha açıklık getirmek istiyorum. Hastanemizin Göz Hastalıkları bölümü ile ilgili yapılan eleştirinin sebebi ve gerçeği nedir bunu paylaşmak istiyorum. Hastanemizde, sekiz ay önce katarakt ameliyatı yapmak için gerekli olan Fako Cihazı (katarakt cihazı) hastanemize ait değildi. Kiralama yöntemi ile kullanılıyor, buda hizmette aksamalara neden oluyordu. Bu nedenle yapılan resmi girişimler ve yaptığımız takipler sonucu, artık hastanemiz demirbaşlarına, bir Fako cihazı eklemiştir. Artık cihaz kiralamadan kaynaklanan sorunlar kökünden çözülmüştür. Bu cihaz ile yapılacak olan tüm ameliyatlarda, kısa sürede başlayacaktır.

Hastanemizle ilgili olarak yapılan diğer eleştiride şudur. Gerçi halkımızın yaptığı bu eleştiriyi bir yere kadar da haklı görüyoruz. Hastanemizin yıllardan beri halka hizmet veren kantini, herkesin bildiği sebeplerden dolayı kapatılmıştır. Hastane yönetimimiz ve biz, bu kantini açmak için çok yoğun çaba sarf ederek, bütün sorunlar  resmi kanallardan çözülmüş ve 10 Kasım 2021 tarihinde, kantin kiralama ihalesi yapılarak sonuçlandırılmıştır. Gerekli yasal süreçler tamamlanır tamamlanmaz, kantinimiz halkımıza hizmet vermeye başlayacaktır.

Parti yönetimimiz olarak, yapılan her olumlu, art niyetli olmayan, yapıcı eleştiriyi bir hediye olarak kabul ediyoruz. Çözüm için gereken her türlü siyasi girişimimizi de anında yapıyoruz. Ancak ilçemizin güzide bir kurumu olan, pandemi döneminde, kendilerinden, ailelerinden, büyük bir fedakarlık yaparak hizmet veren sağlık çalışanlarının da, en büyük takdiri hak ettiklerine inanıyoruz".
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

Tarih: 20-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum