içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Finike’de Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarının Tamamlandığı Bölgelerde Asfaltlama Çalışmaları Hız Kazandı

Finike’nin 100 yılı aşkın süredir kanayan yarası haline gelen ve çözüme kavuşturulamayan altyapı sorununu ortadan kaldırmaya yönelik başlatılan çalışmalarda sona geliniyor.

Finike’de Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarının Tamamlandığı Bölgelerde Asfaltlama Çalışmaları Hız Kazandı

Finike’nin 100 yılı aşkın süredir kanayan yarası haline gelen ve çözüme kavuşturulamayan altyapı sorununu ortadan kaldırmaya yönelik başlatılan çalışmalarda sona geliniyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi iş birliğiyle yürütülen kanalizasyon ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde asfaltlama çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. İskele Mahallesi Üniversite Sokak ve 422. Sokak’ın devamı olarak belirtilen Okaliptüs yolunda tamamlanan asfaltlama çalışmalarının ardından Eski Mahalle Dere Sokak’ta ve asbestli boruların değişimi sonrası Yayla Bulvarı’nda asfaltlama çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.
“100 Yıldır Devam Eden Altyapı Sorununu Çözmek Bize Nasip Oldu’’
Finike’nin 100 yıldır çözülemeyen altyapı sorununu ortadan kaldırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Geyikçi, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek’in katkılarıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, kanalizasyon bağlantılarını tamamlayarak ilçemize portakal çiçeği kokusunu tekrar kazandırdık, asfaltlama çalışmalarına hız verdik. İskele ve Eski Mahallemizdeki çalışmalarda da sona yaklaşıyoruz. Yayla Bulvarı güzergahımızda asbestli su borularının değişimi sırasında meydana gelen arıza kaynaklı gecikme yaşanmış olsa da, arıza giderilmiş olup elli yıllık asbestli boruların değişimi sağlanmıştır. Yakın bir zamanda bu bölgede de başlatacağımız asfaltlama çalışmaları ile Finike’mize yeni bir görünüm kazandıracağız. Atık suyun kanal içerisinde katı madde birikimini engelleyecek hızda akması ve en uygun noktadan tahliye edilmesi için hem güvenli hem de çevresel açıdan uygun olarak tasarlanan 10 adet terfi istasyonumuzu ilçemizin belirli yerlerine konumlandırarak yeni tahliye merkezlerimizle birlikte uzun vadede de güvence veren altyapı sistemimizi oluşturduk. Güzel ilçemizi hak ettiği konuma getirerek sorunsuz altyapı sistemiyle, yaya ve araç trafiği için güvenli yollarıyla adından söz ettirmeyi amaçlıyor, Finike için çalışıyoruz.” dedi.

Tarih: 04-09-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum