içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Epsilon'dan ödüllü bir biyografi: Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikayesi-Bitkilerin Büyülü Rüyası

Bitkibilimci ve jeobiyolog profesör Hope Jahren’ın, ABD Kitap Eleştirmenleri Birliği En İyi Otobiyografi Ödülü’ne layık görülen otobiyografik kitabı Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikâyesi - Bitkilerin Büyülü Dünyası, Epsilon logosuyla yayımlandı.

Epsilon'dan ödüllü bir biyografi: Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikayesi-Bitkilerin Büyülü Rüyası

Bitkibilimci ve jeobiyolog profesör Hope Jahren’ın, ABD Kitap Eleştirmenleri Birliği En İyi Otobiyografi Ödülü’ne layık görülen otobiyografik kitabı Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikâyesi - Bitkilerin Büyülü Dünyası, Epsilon logosuyla yayımlandı. Bilimde kendisine bir sığınak bulan Jahren, yaşam öyküsünü bilimsel çalışmanın kaçınılmaz hayal kırıklıkları, zaferleri ve canlandırıcı keşifleriyle harmanlayarak içten bir anlatımla aktarıyor.

Epsilon, tanınmış biliminsanı Hope Jahren’ın Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikâyesi - Bitkilerin Büyülü Dünyası adlı otobiyografik kitabını Can Evren Topaktaş’ın çevirisiyle okurlarla buluşturdu. ABD Kitap Eleştirmenleri Birliği En İyi Otobiyografi Ödülü’nün yanı sıra ABD Bilimsel Gelişme Birliği Bilimsel Kitaplarda Mükemmeliyet Ödülü’nü kazanan kitap, aynı zamanda PEN/ E.O. Wilson Edebi Bilim Yazını Ödülü’nün de finalistleri arasında yer aldı.

“İnsanlar bitkilere benzer: Işığa doğru büyürler. Bilimi seçmemin nedeni, bana ihtiyaç duyduğum şeyi sunmasıydı,” diyen Hope Jahren, bilimin kendisine gerçek anlamıyla bir yuva sunduğunu ifade ediyor.  Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikâyesi, Jahren’ın hayatını adadığı çalışmalarını ve tüm çabasını anlamlı kılan sevgiye dair düşüncelerini içtenlikle paylaştığı, etkileyici bir otobiyografi. Yaşamını ağaçları, çiçekleri, tohumları ve toprağı inceleyerek geçiren bitkibilimci, tabiatın sunduğu büyüleyici güzellikleri keşfe çıkarken yüz yüze geldiği amansız hayatta kalma mücadelesini ve bu keşiflerden edindiği deneyimleri hikâyeleştirerek anlatıyor.

İnsanın doğayla olan bitmek bilmez mücadelesinde sıra, bitkilerin dilini öğrenmeye ve yeşil yaprakların, yüzyıllık ağaç gövdelerinin, toprağı kucaklayan köklerin anlatacaklarını dinlemeye geldi…

Hope Jahren’ın kaleme aldığı Bir Bilim İnsanının Tutkulu Hikâyesi - Bitkilerin Büyülü Dünyası, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Tarih: 10-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum