içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Demre'ye Yat Limanı müjdesi!

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’dan Demre’ye yat limanı müjdesi. Milletvekili Atay Uslu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu makamında ziyaret ederek yol, ulaştırma ve deniz yapıları konusunda istişarelerde bulundu.

Demre'ye Yat Limanı müjdesi!

ATAY USLU: DEMRE YAT LİMANI ÜST YAPI  İHALESİNE KISA SÜREDE YAPILACAK

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’dan Demre’ye yat limanı müjdesi.  Milletvekili Atay Uslu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu makamında ziyaret ederek yol, ulaştırma ve deniz yapıları konusunda istişarelerde bulundu.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Demre yat limanı üst yapı ihalesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatları doğrultusunda kısa sürede yapılacağı müjdesini verdi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ DEMRE YAT LİMANI İHALE TALİMATINI VERDİ.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Ulaştırma ve Altyapı Bakanını ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu uzun zamandır beklediğimiz müjdeyi verdiler. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Demre İlçemizin turizm potansiyelini ve yat turizmi açısından taşıdığı avantajları değerlendirerek yat limanı üst yapı ihalesine çok kısa süre içinde çıkacağı müjdesini paylaştı. Başta Demreli hemşehrilerimiz olmak üzere Antalyamıza hayırlı olsun. Demre Taşdibi Plajındaki Turizm Alanına yapılan Demre Yat  Limanı, ülke ve yöre ekonomisine sağlayacağı katkıların yanında, bölge turizminin canlılık kazanması ve gelişmesinde de çok önemli rol oynayacaktır.

Yat limanının 450 günde tamamlanması planlanıyor. 400 yat bağlama kapasitesine sahip olacak Demre yat limanında 300 yat kapasiteli çekek yeri, gümrük, güvenlik, yönetim için idari binalar olacak.

MUHTEŞEM GÜZELLİKLERİ İLE DEMRE..

Demre İlçemiz tarihi geçmişi ve coğrafi konumu itibari ile bir turizm merkezimizdir. İlçemizde Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ve Tiyatrosu, Andreake Antik Kenti, Kaya Mezarları, Simena Antik Kenti turizm için cazibe oluşturmaktadır. Kekova adaları, Batık Kent'in tertemiz denizi ve iklimi ile Demremiz coğrafi güzellikler açısından turizm potansiyeli bir yerleşim yeridir.

YAT LİMANI DEMRE’NİN TURİZMİNE CANLILIK KATACAK

İlçemizin bütün bu özellikleri ile  turizmden bugüne kadar yeterli derecede faydalandığı söyleyemeyiz. İnşaa edeceğimiz  yat limanı İle turizm potansiyelinden maksimum seviyede faydalanmayı sağlayacağız. Demre’nin ve Antalya’nın bir evladı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,  Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ederiz.

Bu yat limanın alt yapısını daha önce tamamlamıştık. Yat limanın  daha önce tamamlanan alt yapı işlerinde ve şimdi üst yapı ihalesinde emeği geçen Hükümetlerlerimize Bakanlarımıza, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Antalya Milletvekillerimize, Antalya İl Başkanımıza teşekkür ederiz. “

Tarih: 30-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum