içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Demre Belediyesi, Sanayi esnafıyla karşı karşıya

Demre İlçesi’nde Sanayi esnafı, bugünlerde çok dertli. Yeni kurulan sanayi çarşısında yapılan uygulama, yerleşik sanayi esnafını çileden çıkardı.

Demre Belediyesi, Sanayi esnafıyla karşı karşıya

Demre İlçesi’nde Sanayi esnafı, bugünlerde çok dertli. Yeni kurulan sanayi çarşısında yapılan uygulama, yerleşik sanayi esnafını çileden çıkardı. Mevcut sanayinin yerinin sit alanı olması dolayısıyla taşınmasına karar verilen yerde yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirten esnaflar, metrekaresi üç bin liradan satılan bir bölüm dükkana sanayi esnafı dışında olanların da talip olmasıyla esnaf mağduriyet yaşıyor.  İlk bölüm dükkanların metrekaresi ikibin beşyüz liradan satılan işyerleri için, şimdi otuz bin lira istendiği iddia ediliyor. Toplamda 112 sanayi esnafının elli tanesi işyeri sahibi olurken diğer esnaflar fiyatların da yüksek tutulmasıyla mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.
DSİ ‘den sanayi esnafı için tahsis edilen yeni sanayinin, yeri için yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirten mevcut sanayi esnafı, fiyatların gözden geçirilmesini istiyorlar.
Mehmet ALPTEKİN / DEMRE

 

Demre Sanayi Kooperatifi Başkanı Ömer Günay

 

Tarih: 12-01-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum