içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP Antalya İl Başkanı Cengiz: Engellilerin sorunlarını birlikte çözeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylerin sorunlarını ve bu sorunları nasıl çözüme kavuşturacaklarını aktardığı bir mesaj yayınladı. Başkan Cengiz, “Hayatı paylaşmak için engel yok, engelli bireylerin sorunlarını birlikte çözeceğiz” dedi

CHP Antalya İl Başkanı Cengiz: Engellilerin sorunlarını birlikte çözeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylerin sorunlarını ve bu sorunları nasıl çözüme kavuşturacaklarını aktardığı bir mesaj yayınladı. Başkan Cengiz, “Hayatı paylaşmak için engel yok, engelli bireylerin sorunlarını birlikte çözeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj paylaştı. CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın hazırladığı rapor ile CHP Antalya İl Başkanlığı bünyesinde kurulan Sosyal Politikalar Komisyonu’nun çalışmaları neticesinde; engelli bireylerle alakalı sorunları ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu sorunların nasıl giderileceğini içeren mesajında Başkan Nuri Cengiz şu ifadelere yer verdi;


“Engelli vatandaşlarımızın erişilebilirlik sorunlarını BM Engelli Hakları Sözleşmesi’nde yer alan Evrensel Tasarım ilkeleri doğrultusunda çözeceğiz!
Tüm ulaşım araçlarını, sinema, tiyatro gibi kültür merkezlerini, eğitim kurumlarını ve ortak kullanım alanlarını engelli dostu haline getireceğiz.
Özel gereksinimli çocukların, örgün eğitim dışında aldıkları 12 saatlik rehabilitasyon hizmetini en az 40 saate çıkaracağız.
İşitme ve görme engellilerin üniversiteye giriş sınavlarına istedikleri illerde ve özel cihazlarıyla girebilmelerini ve üniversiteler dahil, eğitimin her kademesinde rahat ve kaliteli eğitim alabilmelerini sağlayarak; EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ!
Kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız. İktidarın ihmali yüzünden kamuda biriken engelli atamalarını hızla gerçekleştirerek, taşeron işçi olarak çalışan ve 696 sayılı KHK’nın 127. maddesi ile sürekli işçi kadrolarına alınan engellilerin erken emekliliğe zorlanmalarını engelleyerek, Vergi İndirim Belgesi alınması zorunluluğundan kaynaklanan sıkıntıları hızla gidererek; ÇALIŞMA HAYATINDAKİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ!
Engelliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için zorunlu olan tüm tıbbi malzeme ve ihtiyaçları ücretsiz karşılayacağız. Adil ve etkin bir Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliğini hayata geçireceğiz.
Engellilerin sosyal hayatta var olabilmelerini mümkün kılan otomobil, telefon, bilgisayar gibi araçlardan ÖTV almayarak, Engelli çocuğu olan ebeveynlerin yaşamlarını kaybettikten sonra çocuklarına kimin bakacağı konusundaki haklı endişelerini net yasal düzenlemelerle ortadan kaldırarak, Otizmli ve Down sendromlu bireylerin toplumsal hayata katılımı için erken tanı ve erken müdahale hizmetlerini güçlendirerek; SAĞLIK ALANINDA KANGRENLEŞEN SORUNLARI GİDERECEĞİZ!
Engelli aylıklarını ve evde bakım yardımı oranlarını belirlerken, engellinin hane içinde fert başına düşen gelirini değil, kendi gelir durumunu esas alacağız. ENGELLİ AYLIKLARI VE BAKIM YARDIMLARINI ENGELLİ BİREYLERİN HAKLARI TEMELİNDE BELİRLEYECEĞİZ!
2021 bütçesinde engellilere ayrılan pay sadece yüzde 1,6’dır. Bütçede engellilere ayrılan payı arttıracağız. Kamuda engellilere yönelik hizmetlerdeki dağınıklığı gidereceğiz. Tüm hizmetleri tek bir çatı altında toplayacağız. Engellilik alanında çalışan STK’ları karar alma süreçlerine katacağız. 5378 sayılı yasa gereği kesilen idari para cezalarının engellilerin ihtiyaçları için harcanmasını sağlayacağız ve YÖNETİM SÜREÇLERİNE ENGELLİ KURULUŞLARINI DA KATACAĞIZ!”

Tarih: 11-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum