içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atay Uslu: Su dünyanın gündemi

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, DSi Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve bölge müdür yardımcıları ile Kumluca, Finike ve Demre’de mahalle muhtarıyla ayrı ayrı bir araya gelerek su tedariği ve tasarrufu, dere yataklarının ıslahı, su yatırımlarına kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Atay Uslu: Su dünyanın gündemi

ATAY USLU: KUMLUCA, FİNİKE VE DEMRE’DE SU YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİK

 

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, DSi Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve bölge müdür yardımcıları ile Kumluca, Finike ve Demre’de mahalle muhtarıyla ayrı ayrı bir araya gelerek su tedariği ve tasarrufu, dere yataklarının ıslahı, su yatırımlarına kadar birçok konu masaya yatırıldı.

 

SU OLMAZSA YAŞAM OLMAZ

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu toplatılar sonrası yaptığı açıklamada; “Su bütün canlılar için hayati öneme sahiptir. Su hayatımız için vazgeçilmezdir. Su kaynaklarının aşırı ve kontrolsüz kullanımı, yeraltı sularının aşırı çekilmesi, nehir akış sistemlerinin bozulması, kirlilik, bilinçsiz su kullanımı, bilinçsiz sulama, hava kirliliği, toprak kirliliği, küresel iklim değişikliği su tedariği konusunu etkilemektedir.

 

SUYU KORUMAK GÖREVİMİZ

Yeryüzündeki tahribatların şiddeti ve sayısı artıkça, kullanılabilir su miktarı da ciddi boyutlarda azalmaktadır. Tüm canlılar için hayati öneme sahip olan suyun değeri ölçülemeyecek kadar kıymetlidir. Gelecekte yaşanabilir, sağlıklı bir Dünya için suyun değerini bilmek ve suyu korumak en önemli görevlerimizin başında geliyor. Su hizmetlerinin geliştirilmesi yönündeki politikalar yalnızca ulusal değil uluslararası politikanın da önemli bir parçası haline gelmiştir. Unutmayalım ki suyun olmadığı yerde yaşamın olması mümkün değildir. Suyun doğru tedariği, Su kaynaklarının doğru kullanımı ve kaynakların temiz kalması için DSİ Bölge Müdürümüz ve ekibinin katılımıyla Batı Antalya’da muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya geldik. “


GÜNDEM SU VE SULAMA SİSTEMLERİ

Muhtarlarımız ve DSİ bölge müdürümüz ve Ekibinin katılımlarıyla düzenlediğimiz toplantıların gündeminde barajları, göletleri, dere yataklarının temizliğini ve tarımsal sulama tesis ve yatırımlarını  istişare ettik. Batı Antalya’da Kumluca, Demre ve Finike ilçelerimizde ayrı ayrı toplantılar düzenledik.

 

FİNİKE KAPIÇAY BARAJI YIL SONUNDA SU TUTMAYA BAŞLAYACAK.

Şuan bölgede yapılmakta olan ve yapımı planlanan su planlamaları ve su tesisleri hakkında muhtarlarımızı bilgilendirdik, taleplerin çözüme kavuşturma noktasında DSİ bölge müdürlüğümüz ekibi ile istişareler gerçekleştirdik. 

 

KUMLUCA YAPRAKLI DERESİNE MENDİREK

Kumluca’da dere temizlik ve ıslahı çalışmalarımız devam ediyor. Yapraklı deresi mendireği ihalesi gerçekleştirildi. Mendirek hem deredeki taşkınları önleyecek hem de balıkçılarımız için bir barınak olacak. Maliyeti 130 milyon lirayı bulan Finike Kapıçayı  barajında bu yılın sonunda su tutulacak. 60 milyon maliyetli Finike Ovası kapalı sulama suyu projesi devam ediyor.

 

DEMRE’YE  ÇAĞMAN GÖLETİ

Demre’de Çağman Göleti projesi harekete geçiyor, Demre deresinde temizleme çalışmalarını sürdüreceğiz. Yatırım ve Destekler için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürümüze, DSİ Bölge Müdürümüze ve ekiplerine teşekkürlerimizi sunarız.
Hükümet olarak, Ak Parti olarak, Su kaynaklarını doğru kullanma çalışmalarımız, modern su tedariği yatırımlarımız devam ediyor. “

Toplantılarda Milletvekili Atay Uslu’ya Ak Parti Kumluca ilçe başkanı Erol Uysal, Finike ilçe başkanı Osman Aladağ, Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı’da eşlik etti.

Tarih: 10-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum