içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı'dan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı yayınladı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı'dan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı yayınladı. Vali Yazıcı mesajında şöyle dedi:

"Bugün fidanları toprakla, umutları yarınla buluşturma günü. Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü.
Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı ormanları korumak tüm insanlığın ortak görevidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen toplumlar; dünlerini, bugünlerini ve daha da önemlisi geleceklerini yok ederler.
Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde, havanın, suyun ve toprağın korunması gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır. Hepimizin bildiği gibi Antalya olarak yakın bir zamanda büyük bir yangın felaketi yaşadık. Bu yangında ciğerlerimiz, şehrimizin en büyük zenginliği ve yaşam kaynağı olan ormanlarımız büyük zarar gördü.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız bir yurt, vatan değildir.” sözünden hareketle  yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında, ormanlarımızı çoğaltarak Türkiye tarihinin en büyük yangını olan Manavgat yangınında zarar gören bölgelerimizi tekrardan yeşillendirelim. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki; “Geleceğe Nefes” seferberliğiyle ülkemize hediye edeceğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacaktır.
Ülke genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirerek gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesini sağlamak ve daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir dünya için çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde yangının ilk başladığı nokta olan Manavgat Kalemler köyünde fidanlarımızı toprakla buluşturuyor olacağız.
11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü”nde daha yeşil bir Türkiye için eller toprağa değsin yarınlarımız yeşersin. “Geleceğe Nefes” sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönmesini diliyor, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günümüzü kutluyorum."

Tarih: 10-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum