içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya Rotary Kulübü “Düdüklüde Kıymalı Bamya” Tiyatro Oyunu

Antalya Rotary Kulübü, 4 Rotaryen ve 3 Rotaryen eşi ile sahneledikleri tiyatro oyunuyla dünyaya umut olmaya devam ediyor.

Antalya Rotary Kulübü “Düdüklüde Kıymalı Bamya” Tiyatro Oyunu

Antalya Rotary Kulübü, 4 Rotaryen ve 3 Rotaryen eşi ile sahneledikleri tiyatro oyunuyla dünyaya umut olmaya devam ediyor.

Antalya Rotary Kulübü tarafından binası yaptırılarak Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma-yazma, aşçılık, terzilik vb. meslek edindirme kursları verilen  Şafak Kurs Merkezinde eğitim gören kadınların daha iyi koşullarda eğitim görmesi ve kurs ihtiyaçlarının giderilmesi için yıllardır desteklerine devam ediyor.

Antalya Rotary Kulübü, okuma-yazma sınıfının ihtiyacı olan klima için yola çıkarken odaklarında insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı olan tiyatro vardı. Kırmızı Kalem Sanat Merkezi desteğiyle, yönetmenliğini Kutsal Kaynak’ın yaptığı Mehmet Baydur’un ünlü oyunlarından “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyununu sahnelemek için hazırlıklar başladı. Yoğun çalışmaların ve provaların ardından dostluğu pekiştiren oyun, yakın zamanda vefat eden Antalya Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanlarından Antalyalı iş adamı Tunay Altınpınar’ın anısına 16 Nisan 2024 Salı akşamı Antalya Büyükşehir Belediyesi Yıldız Kenter Sahnesi’nde seyircilerle buluştu.

İzleyenler sıradan bir günde, bir evin içinde orta sınıf olan ama kendini burjuva sınıfı sanan bir aileye konuk oldu. Sıradan bir gün gibi başlayan oyunda, evin kızının arkadaşının ziyareti ile bambaşka bir hal alırken yanında getirdiği dedesi ile eğlenceli ve dramatik anlar yaşadılar.

Bu etkinlik, hem toplumun gelişmesini kadınların meslek sahibi olmasına destek vererek sağlayan hem de tiyatro aracılığıyla toplumun ilgisini birçok konuya çeken bir etkinlik oldu.

Antalya Rotary Kulübü üyeleri ve oyunu izleyenler bu özel gecede sadece bir tiyatro oyunu izlemek için değil, aynı zamanda çok özel bir üyenin, Tunay Altınpınar'ın anısını onurlandırmak için bir araya geldi. Antalya Rotary Kulübü 2023-24 Dönemi Başkanı Nuran Koca, Antalya Rotary Kulübü Ahde Vefa Ödülü’nü yakın zamanda vefat eden Tunay Altınpınar anısına ailesine takdim etti. Nuran Koca, oyun sonunda yaptığı konuşmada “Merhum Tunay Altınpınar, Antalya Geçmiş Dönem Başkanlarından biri olarak, Yeni kulüplerin kurulmasında, kulübümüze ve diğer kulüplere birçok üye kazandırılmasında ve kulübümüze ilk kadın üyenin alınmasında göstermiş olduğu hizmetlerinin takdiri olarak bu ödülü ailesine vermekten onur duyuyoruz. Bu ödül, GDB Tunay Altınpınar'a, Antalya Rotary Kulübü'ne ve Türk Rotary’sine uzun yıllar boyunca yapmış olduğu katkılar nedeniyle verilmiştir. Onun her zamanki mütevaziliği ve ağır başlı tavırları hepimize ilham oluyor. Bu ödülle, Tunay Başkanımızın katkılarının hatırlanmasını ve gelecek nesil Rotaryenlere ilham kaynağı olmasını sağlayabiliriz.” dedi.

Tarih: 21-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum