içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya'nın parlayan yıldızı Kepez

KONYAALTI SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ ( KONYSİAD) ANTALYA'NIN PARLAYAN YILDIZI KEPEZ'İ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN DİNLEDİ.

Antalya'nın parlayan yıldızı Kepez

KONYAALTI SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ ( KONYSİAD) ANTALYA'NIN PARLAYAN YILDIZI KEPEZ'İ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN DİNLEDİ.

KONYSİAD çevrimiçi toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Kaplan "Başkanım  KONYSİAD Üyelerimiz sizi çok seviyor ve partiler üstü görüyor. Kent Müzesi'ndeki ev sahipliğiniz hala belleklerimizde. Kepez'de yaptıklarınızı memnuniyetle takip ediyoruz ve bunları sizden dinlemek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

 


KONYSİAD toplantı konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşmasına STK ların, şehirleri daha ileri taşımak için çok önemli olduklarını vurgulayarak başladı ve "Gündemdeki projelerimizin hepsini anlatmaya zamanımız yetmez ama 2009 yılından bu yana yaptıklarımızı özet olarak paylaşmak isterim." dedi.


BİZ KALP KIRMAYA DEĞİL GECEKONDU YIKMAYA GİTTİK
1980 sonrası Antalya'nın yoğun bir şekilde göç aldığını belirten Tütüncü, Anadolu ve taşradan gelenlerin önce Kepez'in mahallelerine yerleştiğini, sonrasında bir kısmının merkeze indiğini ve bu durumun Kepez'de hızlı bir gecekondu oluşumuna sebebiyet verdiğini belirtti. " İlk Belediye Başkanı olduğumda Kepez'de mülkiyet sorunları tarih olacak demiştik, çok şükür 90 binden fazla gecekonduyu kavgasız ve en az sorunla çözdük." diyen Tütüncü, " Biz gecekondu yıkmaya gittik, kalp kırmaya değil. Onları daha iyi şartlarda yaşayacaklarına ikna ettik ve 13 yıl içinde 50 binden fazla tapuyu dağıttık." dedi.
Kepez'deki değişen sosyal hayatı anlatırken "Bundan 2-3 yıl önce 2,5 milyona daire satılıyor dediğimizde şaşırmışlardı; şimdi 5-6 milyona satılıyor." diyerek değişime vurgu yaptı.

 


KEPEZ DEVLET HASTANESİ PANDEMİNİN YILDIZI OLDU
Kepez Devlet Hastanesinin ilçeye katkılarını anlatırken "Bir günde 27 bin kişi hastaneye giriyor, herkesin 1 su aldığını bile düşünseniz 27 bin su satışı demek olur. Bu da oradaki vatandaşımıza artı değer olur. Kepez Devlet Hastanesi Pandeminin yıldızı oldu. Kaldı ki sizin de bildiğiniz gibi en nitelikli Hastaneler Kepez'de yer alıyor. Devlet Hastanesi Kepez'in 1/4 üne katma değer olduysa; Şehir Hastanesinin bölgeye sağlayacaklarını varın siz düşünün.  " dedi ve sağlıkta hem özel, hem de kamu yatırımcılarının dikkatlerini çektiklerini belirtti. Yine yaptıkları çalışmalarla hem Devletin, hem de hayırseverlerin önünü açıp işleri kolaylaştırarak 130 dan fazla da okul yaptıklarını söyleyerek, bu sayının bir semt için çok ciddi bir sayı olduğunu vurguladı.


HAYAL GÖRDÜĞÜMÜZÜ SÖYLEDİLER
Tütüncü kentsel dönüşümde beş ayrı model olduğunu ve tüm modelleri çalıştıklarını söylerken " Yıllardır gecekondu problemiyle uğraşılan  Gülveren'de kentsel dönüşüm problemini çözdük. 40-50-60 metrekarelik tapu verilirse vatandaş bunu tabi ki kabul etmez, her biri 1 milyon olacak değerde daireler verdik herkese. Biz bunları masaya yatırdığımızda hayal gördüğümüzü söylemişlerdi; ama biz engelleri kaldırarak bu hayali gerçekleştirdik." dedi.

 


MASADAĞINDA YÜKSELEN GECEKONDULAR SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR
" Masadağında yükselen gecekondular da son günlerini yaşıyor. Oradaki topografyayla birleşecek güzel çözümler bulduk. Deniz manzaralı, yatay yapıların olduğu, farklı bir hareketliliğin oluşacağı güzel bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz inşallah." diyerek, sosyal belediyecilik noktasında tarımdan, kadın kooperatifçiliğine pek çok konuda çalışmaları da olduğunu belirten Tütüncü toplantının kalanını soru-cevap şeklinde devam ettirdi.


BENDEN ÖZÜR DİLEDİ AMA..
KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan'ın " Türkiye'de pek çok Kepez var ama , Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü bir tane var. Sözde Ermeni Soykırımı'na yönelik yapılan mesnetsiz ithamlara ne demek istersiniz. Kaldı ki biz bu ithamla sizi asla yan yana koymayız." sorusuna " Ben de şok oldum ama konunun aslını bildiğim için, nasıl çözüleceğini de biliyordum. İki günüm açıklama yapmak için boşa geçti diyebilirim. Benden o kişi özür diledi ama TBMM çatısı altında toplantı yapan beyefendinin en azından o fotoğraftaki kişinin kim olduğuna bakmasını isterdim." dedi.
Sonrasında sırasıyla soruları cevaplarken; üreticinin  son günlerdeki mağduriyetleriyle ilgili soru üzerine " Çiftçimizin satamadığı bozulacak olan mallarını toplayıp ihtiyaç sahiplerine bu öğlen itibarıyla dağıtmaya başladık. Biz en çok sosyal yardım yapan belediyeyiz fakat bunu dillendirmeyi doğru bulmuyoruz. Günlük dağıtım kapasitesi 2000 aileye elverdiği için, bu ailelere dağıttığımız gıda paketlerinin yanında, çiftçiden aldığımız satılamayan ürünleri de  ekledik ve bu dağıtım tüm yıl boyunca devam edecek. Elbette emekler boşa gitmemeli, çiftçinin emeği çöpe atılmamalı." dedi.


30 AĞUSTOS'TA BİLİM MERKEZİ  29 EKİM'DE KENT MÜZESİ AÇILIŞI
Antalya Kent Müzesi konusunun 25 yıldır konuşulduğunu, açılmasının kendilerine kısmet olduğu için çok mutlu olduklarını belirtti. " Pandemiden dolayı iki kere açılışı erteledik. Ama 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramımızın hatırasına açılışı gerçekleştireceğiz."dedi.
Türkiye'de pek çok dokuma fabrikası olduğunu fakat Kepez Dokuma Fabrikasının başka boyut kazandığını belirten Tütüncü " 6 yıldır sessiz sedasız çalışıyoruz. Türkiye'nin 8. Akdeniz'in ilk ve tek  Bilim Merkezini de  30 Ağustos Zafer Bayramının Hatırasına açacağız. Artık Antalya'ya gidince görülecek yerlerde ilk sıraları alacak merkezler olacak buraları." dedi.

 


RANTA DEĞİL HALKA ÇEVİRDİK
Dokuma'nın  Türkiye'de örneği olmayan bir proje olduğunu söyleyen Tütüncü " Paha biçilmez bir araziyi ranta değil, halka çevirdik. Pil fabrikasını da Millet  Bahçesine çevirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.


İŞİN SIRRI 7-24 KEPEZ MENFAATLERİNİ DÜŞÜNMEKTE
Belediyecilikteki başarılarının sırrını soran bir üyeye ise " Kepez'de 7-24 işine bağlı bir ekip var. Akşam iş bitti deyip şalteri indirmiyoruz. İşimizle yatıp kalkıyoruz. Bu orkestranın şefi benim ama, orkestra çok çalışkan. Ben hayallerimi, bu hayallerin şehre faydasını anlatıyorum ve yol alıyoruz. Bize inanan kitle de her geçen gün büyüyor." diyerek cevap verdi.
Tüm bu başarılı çalışmaların 3-5 kişinin bir araya gelip de ortaya çıkmadığını, bütün iyi şeylerin ortak akıl ürünü olabileceğini vurguladı. " Herkesten değişik mecralarda fikir aldık. Bu fikir havuzunda birikenlerle çalışmalarımızı yaptık. Bu toplantıda 50 kişi var. Ben biliyorum yerine, biz biliyoruz dersek; ortak akılla halka hizmet eden ekip olursa böylece güzellikler doğar. Ortak akıl ve halk için yapılan her şey güzel sonuçlar doğurur." dedi.

Tarih: 05-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum