içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya'da nar zamanı

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike ilçesi Yalnız Mahallesinde Nar üreticilerini ziyaret ederek hasat döneminde bereketli kazançlar diledi.

Antalya'da nar zamanı

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike ilçesi Yalnız Mahallesinde Nar üreticilerini  ziyaret ederek hasat döneminde bereketli kazançlar diledi.

 

ANTALYA NAR ÜRETİMİNDE DE TARIMSAL BAŞKENT

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike'de nar hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti ve kolaylıklar ve bereketli kazançlar diledi. Milletvekili Atay Uslu çiftçilerle yaptığı sohbette şunları ifade etti: “ Finike'den Kaş'a, Gazipaşadan Döşemealtına, Kemer'den Kumluca'ya, Manavgat'tan Serik'e, Aksu'dan Demre'ye kadar ilçelerimizde nar üretimi yapılıyor. Antalyamız nar üretiminde de Türkiye'nin tarımsal başkenti durumunda. Her bölgenin narı kendine has özelliklere ve aromaya sahip. Bugün Finike Yalnız mahallemizdeyiz. Rengiyle aromasıyla müthiş bir nar yetişiyor bu bölgede. Hicaz narı olarak isimlendirilen nar hasadımız başladı. Ürünlerin bir bölümü hızlıca soğuk havaya aktarılıyor. Hasadın bir bölümü de iç ve dış pazara gidiyor. Antalya'da üretilen narın kalitesi sebebiyle dünyada talep görüyor ve  büyük büyük kısmı Avrupa'ya ve Rusya'ya ihraç ediliyor. Çiftçimize bereketli bir hasat dönemi diliyoruz.  Tarımsal üretime ve tatbiki Nar üretimine ve pazarlamasına destek veriyoruz. Çiftçimizin yanındayız, hizmetindeyiz.Tarıma ve çiftçimize Destekleri için Hükümetimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımıza bir çiftçi olarak sizlerin adına da teşekkürlerimi sunarım."

Çiftçi ve bahçe ziyaretlerine Milletvekili Atay Uslu’ya AK Parti Finike İlçe Başkanı Hakan Bayar, mahalle yönetimi ve Yalnız Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı ve yönetimi eşlik etti.

 

NAR YORGUNLUĞU GİDERİR, CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

C vitamini açısından son derece zengin bir meyve olan Nar, B1 ve B2 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir de içeriyor. Nar, enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlıyor, yorgunluğu gideriyor, enerji veriyor. Nar meyvesinin Tansiyonu düzenleyici, cildi güzelleştirici, kandaki şeker seviyesini dengeleyici özelliği de bulunuyor.

Tarih: 23-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum