içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ali Gürbüz baba ocağında kispet giyecek

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in son bombası Ali Gürbüz oldu. Korkuteli Ulucak’lı Başpehlivan Recep Gürbüz’ün oğlu Türkiye Cumhuriyeti Son Başpehlivanı Ali Gürbüz, Korkuteli Belediyespor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Ali Gürbüz baba ocağında kispet giyecek

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in son bombası Ali Gürbüz oldu. Korkuteli Ulucak’lı Başpehlivan Recep Gürbüz’ün oğlu Türkiye Cumhuriyeti Son Başpehlivanı Ali Gürbüz, Korkuteli Belediyespor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
 
Ömer Başkan, geçtiğimiz hafta sonu şahsi sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti Son Başpehlivanı Ali Gürbüz’ün bundan böyle Korkuteli adına güreşeceğini duyurmuştu. Bugün de düzenlenen törenle Ali Gürbüz resmen Korkuteli Belediyespor güreşçisi oldu. Kurban kesme ve Salavatlama töreni Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonun da gerçekleştirildi. Törene; Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediyespor’un diğer Başpehlivanı Hasan Cengiz, kurum amirleri ve sporseverler katıldılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması yapan Ömer Başkan; “ Cümleten Selamün Aleyküm, birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. Sayın Kaymakamım 23 ay 15 gündür belediye başkanıyım beraberce yol yürüyoruz. Ben bir şey söylemiştim sizde yanında olurum demiştiniz. O da şuydu; biz Korkuteli’de sporun her dalında biz enleri yapacağız en iyileri yapacağız. Ve bunu yaparken de ister takım olsun ister bireysel anlamdaki sporlarda bunların hep enleri olacak demiştik. Türkiye’nin takdir ettiği, Antalya’nın takdir ettiği, Korkuteli’nin takdir ettiği yarışmacılar, sporcular olacak. Ama diğer gayemizde şu demiştik. Öyle güzel şeyler yapalım ki biim beş yaşından 20 yaşına kadar olan Korkutelili evlatlarımız o ağabeylerin o takımların üstatlarının görsünler ve desinler ki ben de bir gün ben de çim sahada top oynayacağım bir gün, ben de bir gün bu salonda voleybol oynayacağım. Ve bugün de Ali Gürbüz kardeşimin sayesinde güreşçi çocuklarımız, güreşi seven çocuklarımız ben de bir gün Ali Gürbüz olacağım, Hasan Abim gibi olacağım desin diye çalıştık.” Dedi.  

 


“Korkuteli’de sporun her dalında biz enleri yapacağız, en iyileri yapacağız”
Ömer Başkan; “ Yaklaşık 10-15 gündür sohbet ediyoruz. Ali’ye şunun söylemiştim; Kardeşim bu profesyonel hayat tabi bu profesyonel hayatın içinde en büyük manevi hazzın olduğu yer güreş. İşte bugün buraya ruhu şad olsun baban merhum Recep Gürbüz kemeri getirmiş. Hadi bunu biz daimi yapalım ata memleketinde beraberce yürüyelim dedim sağ olsun ikiletmedi. Salavatlaması ve duasını burada yapacağız. Ve 15 Mayıs’ta Kumluca’dan başlayıp Edirne’ye kadar serüvende çok şükür kendi memleketinde kispetinde Korkuteli yazarak bizleri temsil edecek. Sırtın yere gelmesin kardeşim. Şimdi burada 3 yıllık anlaşma imzalayacağız. En büyük dileğim Ali’nin buraya gelmesiydi çok şükür geldi. Benim Ali’den ricam bizim küçücük güreşçilerimize bütün güreşçilere ağabeylik yapacak. Onlarla antrenmanlar yapacak.  Onlara nasihat edecek. Ve ustalık yapacak inşallah güreş fabrikası olan Korkuteli’mizden iki üç tane daha Ali Gürbüz, iki üç tane daha Hasan Cengiz çıkacak. İkisi de başpehlivanımız. Korkuteli tarihinde ilk defa iki tane başpehlivan kendi memleketinde Korkuteli’nde yarışıyor olacak. Allah şükürler olsun bu ilki de gerçekleştirmek bize nasip oldu.” Dedi.

 


“Korkuteli’ni bir spor şehrine çevireceğiz”
 Ardından Ömer Başkan sırası ile geçen yıl süper Amatör Ligde şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkan futbol takımını, Ankara’da dörtlü finallere çıkmaya hak kazanan voleybol takımını ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan Kick boksa takımını ve Korkuteli Belediyespor alt Yapı Futbol takımlarını anons ederek alkış istedi. Ardından Ömer Başkan hepinizden Korkuteli için dua bekliyorum diyerek mikrofonu İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit’e bıraktı. Çimşti’in iyi dileklerinin ardından mikrofonu alan Ali Gürbüz; Sevgili hemşerilerim böyle güzel günde yanımda olduğunu için hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi daha önce başka kulüplerde güreşsem de Korkuteli’nin adını hep duyurmaya çalıştım. Onurla, gururla Korkutelili olduğumu her yerde söyledim. İnşallah bundan sonra da Korkuteli’miz adına hep birlikte güreşip, Kırkpınar’dan altın kemeri memleketimize hep beraber getireceğiz. Korkutelispor’u da yakından takip ediyorum. Önemli başarılara imza atıyorlar. İnşallah bundan sonra Korkuteli’ni bir spor şehrine çevireceğiz.” Diye konuştu.

İmza törenin ardından davul zurna eşliğinde ilçe turu yapıldı. Ömer Başkan ve başpehlivanlar İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit ile birlikte vatandaşları selamladılar. 

 


 

Tarih: 15-03-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum