içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aksu'da Kampiyo Senet Dolandırıcılığı operasyonu

Aksu İlçe merkezinde faaliyet yürüten Aksu Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Hekim *M.G.* yanında çalıştırdığı *S. C ve *T. G* isimli şahısların toplam *55 (elli beş)* müştekiyi açığa atılan imzanın kullanılması ile *Kambiyo Senet Dolandırıcılığı* olayının meydana geldiği, olay ile ilgili şüphelilerin ev, iş yeri, araçları ve depolarında arama yapıldığı bildirildi.

Aksu'da Kampiyo Senet Dolandırıcılığı operasyonu

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Aksu İlçe merkezinde faaliyet yürüten Aksu Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Hekim *M.G.* yanında çalıştırdığı *S. C ve *T. G* isimli şahısların toplam *55 (elli beş)* müştekiyi açığa atılan imzanın kullanılması ile *Kambiyo Senet Dolandırıcılığı* olayının meydana geldiği, olay ile ilgili  şüphelilerin ev, iş yeri, araçları ve depolarında 28.09.2021 günü yapılan aramada - 5 koli tarihi geçmiş hayvansal ilaç (çeşitli markalarda yaklaşık 2500 adet) *3.000 adet* mağdur şahıslar adına *usülsüz olarak düzenlenmiş reçete-senet* ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili nöbetçi Cumhuriyet  Savcısına bilgi verilerek alınan talimat  doğrultusunda şüpheli M.G. S.C. ve T.G. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.
Ayrıca iş yeri sahibi M.G. isimli şahsın iş yerinde 2 Veteriner ve 1 Teknisyeni sigortasız çalıştırdığı tespit edilmiştir. M.G. İsimli şahsa SGK ekipleri tarafından izinsiz işçi çalıştırmaktan *51.759 TL para cezası uygulanmıştır. El konulan tarihi geçmiş ilaçlar için ise şüpheli M.G. İsimli şahsa *102.000 TL idari para cezası uygulanarak işletmeye kapatma cezası verilecektir.
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tarih: 01-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum